Van links naar rechts: Chaska, Ardmore 3, Ardmore CTR, Ardmore, Ardmore 2 & Ardmore 2 'L' Neck
Beeld: TaylorMade

Meer rode putters van TaylorMade

27 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Met de Spider Tour heeft TaylorMade een klapper van een putter in huis. Jason Day, Jon Rahm en Sergio Garcia maakten de rode putter populair, en dat rode trucje wordt nu toegepast op de TP Red Putter Collection.

Wat is het?

Wat is het toch met rode putters? Sinds Jason Day ermee is begonnen stapten steeds meer tourspelers over op rood. Ook onze eigen Joost Luiten putt al enige tijd met de TaylorMade Spider Tour Red. Waarom? Omdat hij iets anders wilde proberen, en hij de vergevingsgezindheid ook wel kon gebruiken. Of rood de lievelingskleur is van de Nederlander weten we niet, en is eigenlijk ook niet belangrijk. Het succes van de rode Spider Tour is nu door TaylorMade overgebracht naar de TP Collection, een putterlijn waar o.a. Justin Rose en Jason Day dit jaar ook al (tijdelijk) mee experimenteerden. 

Wat is er nieuw?

De zes nieuwe modellen uit de TP Red Collection zijn (net als de putters uit de 'normale' TP Collection) gefreesd uit 304 roestvrijstaal. Naast de kleur - de 'Tour Red' finish - is er weinig nieuw. De bekende TaylorMade Pure Roll inserts, van 6061 aluminium, komen terug en hebben zacht polymeer tussen de groeven voor een betere rol. Rory McIlroy, John Rahm, Jason Day, Rory McIlroy, Justin Rose en Joost Luiten gebruiken allemaal een putter met deze Pure Roll technologie.

De zes nieuwe rode modellen (zie afbeelding boven dit bericht):

  • Ardmore
  • Ardmore CTR (center-shafted) 
  • Ardmore 2 (L Neck)
  • Ardmore 2 (Double Bend)
  • Ardmore 3
  • Chaska

Elk putterhoofd heeft een gewicht van 355 gram. Er zijn sole weights verkrijgbaar voor fijne afstelling van de putters. De TP Red putters hebben een loft van 3.5 graden en een lie angle van 70 graden. De putters zijn verkrijgbaar in shaft lengtes van 34 en 35 inch. De standaard grip op de putters is de Super Stroke Pistol GTR 1.0. 

Wat vinden wij?

De enige reden dat de rode putter zo populair is, is Jason Day. Niks wetenschappelijks, maar gewoon het simpele feit dat Day van een rood kleurtje houdt en (bij toeval) een enorme doorbraak had met de rode Spider Tour in zijn tas. Veel merken, bijvoorbeeld Odyssey met de Works Red Putters, zijn gevolgd. Niet gek dat aanstichter TaylorMade de kleur rood overbrengt naar de TP Collection. Verwacht geen nieuwe technologieën met de aanschaf van een TP Red putter, maar als je van rood houdt is er weer heel veel meer te kiezen.

Productinformatie

€ 289 

Meer weten? taylormadegolf.eu

Lees meer over

Equipment