Luiten met nieuwe putter
Beeld: Golfsupport.nl

Nieuwe putter voor Luiten

24 april 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft sinds een aantal weken een nieuwe putter in zijn tas. In plaats van met de Scotty Cameron putt hij nu met de TaylorMade Spider Tour Red.

Welke putter had Joost Luiten in de tas in de Trophee Hassan II en Shenzhen International? De oplettende kijker zag dat Luiten, die niet vaak wijzigingen aanbrengt in zijn tas, met iets roods over de greens liep, en niet met zijn Scotty Cameron, de putter waarmee hij twee keer het KLM Open won. Volgens de Nederlander was het tijd voor iets nieuws. 

Met de TaylorMade Spider Tour Red kiest hij voor een van de meest populaire putters op Tour. Naast Jason Day, die de eerste was die met deze putter op de PGA Tour won, en nummer één van de wereld Dustin Johnson, die de zwarte versie in zin tas heeft, won Sergio Garcia met precies hetzelfde model de Masters. Ook supertalent Jon Rahm zweert bij de rode mallet putter. 

Met en zonder streep

Opvallend is dat Day, Johnson, Garcia en Rahm geen oplijnstreep op hun putter hebben. Het zou afleiden en zonder het streepje makkelijker zijn om te focussen. Luiten heeft wel een streep. 

Dankzij de gewichtsverdeling, waarbij er meer gewicht aan de zijkanten is geplaatst, heeft de Spider Tour minder de neiging om te draaien bij impact als je de bal niet helemaal in het midden van het blad raakt. Oftewel, meer vergevingsgezindheid en een grotere sweetspot. Het verschil tussen het zwarte model (Johnson) en het rode model (Day, Garcia, Rahm, Luiten) is de insert, die bij de rode versie zachter is en voor een ander gevoel en geluid zorgt.

Prijs: 329 euro (RED & BLACK)

Meer info: taylormadegolf.eu

Lees meer over

Equipment