Speed trap
MyRoll 2-Color Golf Ball
Tempo Trainer
Balance rod
Beeld: Golfsupport.nl
Putting Allignment Mirror
Metronoom

Alle oefenhulp is welkom

20 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
De winterperiode staat voor de deur, dus alle tijd om aan je spel te werken. Wel eens gedacht aan een hulpmiddel bij het trainen? Bijna alle professionals doen het. GOLF.NL zet er een paar voor je op een rij.

Speed Trap

Bij het slaan van een goed ijzer raak je eerst de bal en dan pas de grond. Deze Speed Trap helpt daarbij. Door de bal in deze plaat van polycarbonaat te leggen dwing je jezelf om goed op de bal in te komen. Als je dat niet doet en te vroeg de grond raakt, kom je tegen de plaat aan (die tegen een stootje kan). Je kan het jezelf nog moeilijker maken door de poortjes op de plaat te bevestigen. Zo weet je direct of je club door de poortjes gaat en in de juiste baan op de bal inkomt. Het is een prima hulpmiddel om een swingbaan van buiten naar binnen (slice) of van binnen naar buiten (hook) te voorkomen.

€ 84,60
eyelinegolf.com

MyRoll 2-Color Golf Ball

Wil je direct feedback op de rol van de bal bij het putten? Een tweekleurige bal is een makkelijke oplossing. Als je de bal met een open of dicht clubblad raakt, zie je dat namelijk direct als de bal twee kleuren heeft. Zo weet je precies of je putter bij het moment van raken open of dicht staat. Je kunt natuurlijk ook gewoon met een zwarte stift je golfballen een kleurtje geven. Werkt net zo goed!

€ 16,89
eyelinegolf.com

Tempo Trainer

Simpel, maar effectief. Het Amerikaanse merk Orange Whip Golf (niet in Nederland verkrijgbaar) maakte deze stok, met elastische shaft en verzwaard uiteinde, populair. Dit zeer eenvoudige hulpmiddel is niet alleen handig voor een warming-up, maar helpt ook bij het creëren van een goede overgang van de backswing naar de downswing. Het zware uiteinde leert je om op het juiste moment in de swing snelheid te generen, namelijk als de club het laagste punt bereikt. Doe je dat te vroeg, dan voel je dat door het zware uiteinde direct aan je balans.

€ 31,60 (+ € 6,95 verzendkosten)
athleteshop.nl

Balance rod

Deze balance rod zit ook in het pakket van hulpmiddelen die Joost Luiten gebruikt op de oefengreen. Ook hij weet dat een goede balans cruciaal is voor het slaan van goede putts. Door op deze zachte balk te staan is het vinden van je balans veel lastiger en voel je direct hoe je gewicht is verdeeld tijdens de puttingstroke. Joost gebruikt de balance rod vooral bij het putten maar dit hulpmiddel kan ook helpen bij het chippen of volle slagen. Als je na het oefenen met de balance rod zonder hulpmiddel swingt, merk je direct dat je veel steviger op je benen staat. Joost Luiten gebruikt de Pro-Stance, een dure variant van € 84,95 die onder meer bij de webshop van Robert-Jan Derksen te koop is. Ze zijn er ook een stuk goedkoper, de kwaliteit zal dan ook wat minder zijn.

€ 13,05 (+ € 6,95 verzendkosten)
athleteshop.nl

Putting Alignment Mirror

Na de tourstick is dit waarschijnlijk het meest gebruikte hulpmiddel: de puttingspiegel. Het niet goed oplijnen is de grootste oorzaak van het missen van putts, en daar kun je aan werken. De spiegel zorgt ervoor dat je direct ziet of je voeten en schouders goed zijn opgelijnd en je ogen goed boven de bal staan. De spiegel is met tees te bevestigen op de green en met nog wat extra tees kan je poortjes maken voor de teen en hiel van je putter zodat je kunt controleren of je de bal in het midden van het clubblad raakt. Als je een tee aan de rechterkant (voor rechtshandigen) in de plaat steek, kan je ook goed controleren of je backstroke niet te lang is.

€ 44,99
bol.com

Metronoom

Ritme. Het is een onderdeel van de swing dat vaak vergeten wordt. Je hoort de professionals het vaak zeggen: “Ik had geen ritme.” Een metronoom helpt. Volgens de handleiding bij deze tikker is een BPM van 45 goed voor je volle swing, en een BPM van 75 perfect voor je puttingstroke. Het mag duidelijk zijn dat het vooral van belang is dat je ritme, met welk BPM dat ook is, constant is. Met de clip kan je deze golfmetronoom aan je shirt of pet bevestigen. Maar een simpele metronoom uit de muziekwinkel (of een app op je smartphone) werkt natuurlijk ook.

€ 21,12 
eyelinegolf.com

Lees meer over

Equipment