Clark Dennis
Clark Dennis, winnaar van The Dutch Masters

Clark Dennis wint Dutch Masters

8 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Clark Dennis heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen. Met een laatste ronde van één onder par (70) en een totaal van -2 won de Amerikaan met één slag voorsprong.

De condities waren in de eerste en tweede ronde uitdagend met regen en hevige wind. Op zondag was het goed weer. De 51-jarige Clark Dennis nam in de eerste ronde de leiding met een score van -2 (69). Na de tweede dag stond de Amerikaan één slag achter Carl Mason. De Engelsman liet echter in de laatste ronde een slag vallen waardoor hij gedeeld tweede werd. 

The Dutch Masters is de tweede titel in het eerste seizoen van Clark Dennis. ‘Het voelt echt geweldig om weer te winnen’, zei Dennis. ‘Italië was fantastisch als eerste overwinning. Maar het was een 36-holes wedstrijd en om hier op de laatste dag na 54 holes te winnen, voelt nog specialer. Ik speelde goed vandaag. Ik putte niet geweldig maar sloeg de bal lekker en maakte een belangrijke putt op 17. Op deze baan moet je geduldig zijn, er zijn veel moeilijke slagen en overal loert gevaar.’

Het was de tiende keer dat het toernooi van de European Senior Tour in Nederland gespeeld werd en de eerste keer op The Dutch, de baan waar drie weken geleden ook het KLM Open van de Europese Tour is gehouden. Eerdere edities vonden plaats van 1998 t/m 2001 en van 2010 t/m 2014.

The Dutch Masters kende een bijzondere spelvorm. De pro's speelden op vrijdag en zaterdag ook in teamverband met een amateur. Het beste team na twee dagen was dat van Stephen Dodd en toernooidirecteur Pieter van Doorne. Zij wonnen met een teamscore van -14.

The Dutch Masters is een initiatief van The Dutch en TIG Sports.

Eindstand.

Paul McGinley werd gedeeld zevende. Bekijk hier een instructievideo van McGinley.

Lees meer over

Senioren