Joost Luiten
Joost Luiten
Beeld: Joost Luiten in de tweede ronde

Verbetering Luiten in Dubai

17 november 2017 Redactie GOLF.NL
Verbetering bij Joost Luiten op de tweede dag van de seizoenfinale in Dubai. Hij begon het toernooi donderdag met een ronde 73 (+1) en ging vrijdag rond in 70 slagen. Luiten is gestegen van de 46ste naar de 39ste plaats. Matthew Fitzpatrick is de nieuwe leider.

De 31-jarige Joost Luiten stond vrijdag na negen holes op +1 voor de dag. Hij maakte een bogey op de par-4 derde van de Earth Course van Jumeirah Estates. Op de tweede negen noteerde de Nederlander drie birdies voor een ronde 70 (-2).

'Ik was vandaag iets beter op de greens', zei Luiten, die in zijn eerste ronde op donderdag 36 putt nodig had. 'Geen drie-putts en eindelijk holede ik een middellange putt - op 17 van meter of 7.'

De bogey op hole drie volgde op een slag vanuit de greenside bunker. Luiten: 'Ik sloeg de bal daar op anderhalve meter en miste de putt. Helaas heb ik echte birdiekansen van een meter of drie niet kunnen maken; op holes 1, 2, 10 en 15. Maar ik maakte wel birdie op 11, 14 en 17. Op 11 na een ijzer-7 die binnen een meter van de hole eindigde. De birdie op 14 maakte ik nadat ik een wedge op 2 meter sloeg. En op 17 maakte ik dus een goede putt van een meter of zeven.' 

Op de par-5 18de moest Luiten nog hard werken voor een goede score. Het werd een par. 'Mijn drive was iets te ver rechts en de bal rolde het water in.'

Joost Luiten is nu 34ste in de Predicted Standings van de Race to Dubai. Als hij na Dubai in de top 30 staat, is hij verzekerd van deelname aan het Brits Open 2018. 

Hatton ronde 63

Matthew Fitzpatrick, de titelverdediger, gaat na 36 holes aan de leiding. De Engelsman staat na wee keer 67 op tien onder par. Landgenoot Tyrrell Hatton maakt 63 (-9) en staat met -9 op de tweede plaats. Justin Rose is met -8 gedeeld derde, Tommy Fleetwood is gedeeld 11de en Sergio Garcia gedeeld 15de. Fleetwood is na 36 holes nog steeds eerste in de Predicted Standings van de Race to Dubai. 

De Belg Thomas Pieters staat met twee keer 74 slagen op de 55ste plaats. Landgenoot Nicolas Colsaerts is gedeeld 43ste. Er doen maar 60 spelers mee aan het slottoernooi van de European Tour 2017 en er is geen cut.

Leaderboard. Televisie Ziggo Sport Golf: vr 09:00 – 14:00, za 08:30 -14:00, zo 08:00 – 13:30. Beelden van Ziggo van dag twee:

Loading the player...

Wat zijn de scenario's voor de zege in de Race to Dubai?

Er zijn nog drie spelers in de race voor de winst van de Race to Dubai 2017: Tommy Fleetwood, Justin Rose en Sergio Garcia. 

Fleetwood: wint sowieso als Rose niet in de top-5 eindigt en Garcia niet wint. Als Garcia niet wint is Fleetwood natuurlijk ook zeker van de winst als hij niet achter Rose eindigt.

Rose: moet minimaal in de top-5 eindigen om de achterstand van 256.737 euro goed te maken. Als Fleetwood niet wint is een tweede plaats voor Rose hoe dan ook voldoende voor de winst.

Garcia: de opdracht voor Garcia is simpel: het toernooi winnen, alleen dan heeft hij een kans. Al is kansje eigenlijk beter. Want Garcia moet niet alleen winnen, Fleetwood mag niet in de top-20 eindigen en Rose moet slechter eindigen dan alleen vierde, alleen dan mag de Spanjaard zich tot de beste van de European Tour kronen.

Sanya Ladies Open, Ladies European Tour

Anne van Dam is het Sanya Ladies Open op vrijdag begonnen met een ronde 73. Ze is daarmee gedeeld 50ste. 

Leaderboard.

Lees meer over

European Tour Joost Luiten