Definitief geen European Tour kaart voor Maarten Lafeber.
Beeld: Golfsupport.nl

Mirakel blijft uit voor Lafeber

16 november 2017 Redactie GOLF.NL
Het was een schier onmogelijke opgave voor Maarten Lafeber om in de zesde en laatste ronde van de Qualifying School nog in de top 25 te eindigen, en een tourkaart voor de European Tour in 2018 te veroveren. Een hele lage score bleef uit en met een laatste ronde in 70 (-1) slagen eindigt Lafeber op de 67ste plaats.

Lafeber had na een 72 (+1) op woensdag misschien wel een 60 nodig om op de Lakes Course van de Lumine Golf & Beach Club bij Tarragona nog kans te maken. De 43-jarige routinier noteerde donderdag vier birdies en drie bogeys en bleef ver verwijderd van de beste 25 spelers en een tourkaart. Het totaal van Lafeber na 108 holes is 424 (-4) slagen. Om bij de beste 25 in het klassement te eindigen was een score van -13 nodig. 

Daan Huizing en Jurrian van der Vaart waren na vier ronden uitgespeeld. Door het overleven van de cut heeft Lafeber wel een goede kaart voor Challenge Tour in 2018.   

De 21-jarige Sam Horsfield was in de golfmarathon duidelijk de beste: met een totaal van -27 liet de Engelsman de concurrentie ver achter zich. Een groep van zes spelers - waaronder routinier Anders Hansen (48) die niet meer met pensioen is -  eindigde acht slagen achter Horsfield.

Leaderboard.

Uiteindelijk veroverden 33 spelers een tourkaart voor de European Tour. Welke landen waren succesvol op Q-School?

Land

Tourkaarten (deelnemers) - bekende namen

Engeland

10 (34)

Zweden

4 (16) - Kristoffer Broberg

Zuid-Afrika

3 (7)

Denemarken

2 (6) - Anders Hansen

Spanje

2 (7) - F'dez Castano & Pep Angles

Chili

2 (3) - Felipe Aguilar

Duitsland

2 (10) - Sebastian Heisele

Italië

2 (4)

Nieuw-Zeeland

1 (1)

Schotland

1 (9)

Frankrijk

1 (9)

Oostenrijk

1 (3)

Thailand

1 (2)

Ierland

1 (2)

Totaal 33

Lees hier alles over de Qualifying School.

Goed nieuws voor Robbie van West

Robbie van West zal deze week met spanning achter de computer naar het leaderboard van het toernooi op Lumine hebben gekeken, en dat met name naar de score van Marco Iten uit Zwitserland. Van West (25) eindigde dit jaar op de Order Merit van de Pro Golf Tour - waar dit jaar de beste zes een kaart voor de Challenge Tour kregen - op de 7de plaats. Omdat de Zwitser, de nummer 5 van de Order of Merit, deze week op Q-School de cut heeft gehaald - en daarmee speelrecht op de Challenge Tour heeft verdiend - krijgt Van West alsnog een kaart voor de Challenge Tour. Heel goed nieuws voor de 25-jarige professional die eerder dit jaar zijn eerste zege behaalde op de Pro Golf Tour.

Tweets Q-School

Emotie.....

....en spektakel gegarandeerd op de Qualifying School:

Er stond geen maat op Sam Horsfield deze week:

Lees meer over

European Tour