36 putts Luiten in Dubai

16 november 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is de seizoenfinale in Dubai begonnen met een ronde 73 (+1). Net als vorige week in Zuid-Afrika liet de putter de 31-jarige golfer danig in de steek op de Earth Course van Jumeirah Estates.

Gevraagd naar een reactie op de ronde in 73 slagen in het DP World Tour Championship slaakt Joost Luiten eerst een diepe zucht en zegt dan: ’36 putts, meer valt er niet te zeggen eigenlijk.’ 

Op de 18 holes van de door Greg Norman ontworpen Earth Course miste Luiten slechts twee fairways en maar één keer een green. Een betere score dan 73 zat er echter niet in, omdat de putter net als vorige week in Zuid-Afrika totaal niet wilde meewerken. ‘Ik kreeg ze niet eens in de buurt van de hole’, aldus Luiten. ‘Het was dramatisch. Ik heb dinsdag en woensdag uren op de oefengreen gestaan, maar het heeft weinig geholpen. Op hole 1 mis ik voor birdie van drie meter, op hole 2 krijg ik mijn bal van vijf meter niet in de buurt van de hole en op hole 3 maak ik een 3-putt. Het vertrouwen op de greens is al heel laag en als je dan zo begint zakt het snel verder weg.’

Luiten stopt vrijdag in de tweede ronde een andere putter in zijn tas. ‘Ik heb niks te verliezen, slechter dan dit wordt het niet op de greens dus dan kun je beter iets anders proberen. Natuurlijk ga ik morgen gewoon weer alles doen om er voor te zorgen dat de putts wel vallen maar op deze manier is het wel heel frustrerend golfen.’

Rose en Reed maken indruk

Er zijn nog drie spelers in de race voor de winst van de Race to Dubai 2017: Tommy Fleetwood, Justin Rose en Sergio Garcia. Leider Fleetwood heeft een voorsprong van 256.737 euro op Rose. In de eerste ronde was het Rose die de meeste indruk maakte. Fleetwood, die net als Luiten een 73 (+1) liet noteren mag zich zorgen gaan maken, want de Engelsman verkeert in topvorm en won zowel in Shanghai als Turkije. Ook in Dubai komt de Engelsman goed uit de startblokken, want dankzij een 66 (-6) staat hij samen met Scott Hend gedeeld tweede. Patrick Reed noteerde een foutloze 65 (-7) en gaat alleen aan kop.

Garcia noteerde - met Callaway clubs in zijn tas - een keurige openingsronde in 70 (-2) slagen en staat gedeeld 21ste. Jon Rahm, met een 5de plaats op de wereldranglijst de sterkste speler in het veld, start ook goed met een ronde 69 (-3).

Leaderboard.

Justin Rose verkeert in topvorm:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Wat zijn de scenario's voor de eindzege in de Race to Dubai?

Fleetwood: wint sowieso als Rose niet in de top-5 eindigt en Garcia niet wint. Als Garcia niet wint is Fleetwood natuurlijk ook zeker van de winst als hij niet achter Rose eindigt.

Rose: moet minimaal in de top-5 eindigen om de achterstand van 256.737 euro goed te maken. Als Fleetwood niet wint is een tweede plaats voor Rose hoe dan ook voldoende voor de winst.

Garcia: de opdracht voor Garcia is simpel: het toernooi winnen, alleen dan heeft hij een kans. Al is kansje eigenlijk beter. Want Garcia moet niet alleen winnen, Fleetwood mag niet in de top-20 eindigen en Rose moet slechter eindigen dan alleen vierde, alleen dan mag de Spanjaard zich tot de beste van de European Tour kronen.



}