Bron: GOLF.NL

Beter golf met de juiste clubs

29 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Clubfitting is belangrijk voor iedere golfer, ook voor beginners. Als je begint met golf en je stokken zijn te lang of te kort, of de shafts zijn te stijf of te slap, dan wordt het spel veel moeilijker dan het is. Een clubfitter zorgt ervoor dat je met materiaal speelt dat past bij je lengte en de snelheid van je swing.

Bekijk de video boven dit artikel.

'Met materiaal dat bij je past ga je veel meer plezier in de baan krijgen', zegt clubfitter en teaching pro Floris du Croo Kampmeinert in een video die GOLF.NL over clubfitting heeft gemaakt bij het jaarlijkse evenement Total Check Up op Golfbaan Delfland. 'Je gaat betere ballen slaan en je maakt betere scores.' 

In de video zien we Floris du Croo Kampmeinert aan de slag. Hij kijkt bij golfer Rob, een speler met handicap 23, of zijn huidige set ijzers en houten nog passen bij zijn spel. De clubfitter meet onder meer hoe ver de handen van Rob van de grond komen. Zo kan hij bepalen of de golfer met stokken van de juiste lengte speelt. Ook meet de clubfitter de clubhoofdsnelheid van Rob. Met die wetenschap kan hij shafts met de juiste flexibiliteit adviseren aan Rob. 

'Clubfitting is belangrijk voor beginnende golfers maar ook voor de allerbeste golfers van Nederland', zegt Du Croo Kampmeinert. 'Met de juiste clubs kun je een goede swing leren. Te korte of te lange clubs belemmeren je beweging en kunnen zelfs tot blessures leiden.

Total Check Up Golfbaan Delfland

Golfbaan Delfland heeft een grote golfshop en bijbehorend fitting centre waar deskundige clubfitters in een Check Up kunnen controleren of jouw golfset nog wel goed op maat is. Klik hier voor meer informatie of bel met 015-3807911 om een afspraak te maken.Lees meer over

Equipment