Golfclub de Dommel
Golfclub de Dommel

Heren Senioren FBBB op De Dommel

21 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Golfclub De Dommel in St. Michielsgestel organiseert voor de 35ste keer de Four Ball Better Ball wedstrijd voor heren senioren. Het kampioenschap wordt dit jaar gespeeld op donderdag 18 mei.

De wedstrijdvorm is net zoals andere jaren FBBB (Four Ball Better Ball) met 90% handicapverrekening. Het is een koppelwedstrijd waarbij steeds per hole de beste stableford-score van twee samenspelende deelnemers genoteerd wordt. De gezamenlijke handicap per koppel mag maximaal 32 zijn.

Mooie traditie

Inmiddels kent de FBBB, een NGF-wedstrijd, een mooie traditie. Al in 1982 nam Hans Hertzberger van De Dommel, toen voorzitter van de NGF-seniorencommissie, het initiatief voor dit sportieve treffen voor seniorenheren. En al sinds die eerste keer mag de wedstrijd op vele inschrijvingen én enthousiasme rekenen vanuit het hele land. Deze waardering is in 1995 ook tastbaar gemaakt. De zilveren schaal waarvoor de deelnemers sindsdien strijden en waarop de namen van alle winnaars gegraveerd staan, draagt zijn naam: de Hans Hertzbergerschaal. 

In oktober vorig jaar overleed Hans Hertzberger. 'In hem hebben we een actief en betrokken lid verloren voor zowel De Dommel als de NGF', zegt de organisatie van de wedstrijd.

De Dommel was oorspronkelijk een 9-holes golfbaan. In 1984 werd de baan met drie holes uitgebreid, in 2014 zijn er nog zes holes aan toegevoegd.

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven kan via de website van GC De Dommel: gcdedommel.nl. 'Doet u dit wel snel', zegt de organisatie: 'Er kunnen slechts 60 koppels meedoen en zoals altijd geldt: wie het eerst komt …'

De inschrijving sluit op dinsdag 14 mei 2017. Kosten voor deelname zijn € 65,- inclusief lunchpakket en koffie. ’s Avonds kunnen spelers deelnemen aan een gezamenlijk diner, hieraan zijn wel aparte kosten verbonden. Meer informatie via e-mail: info@gcdedommel.nl.


}