Golfbaan de Hoge Dijk
Golfbaan de Hoge Dijk

Old Caddie Open op De Hoge Dijk

9 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Op dinsdag 16 mei 2017 wordt het jaarlijkse Old Caddie Open gespeeld op Golfbaan de Hoge Dijk.

Het Old Caddie Open is een golftoernooi voor oud-caddies die in het verleden op clubs hun diensten hebben verleend aan amateurs of professionele golfers. Het is de 14de editie van de wedstrijd.

Er zijn in Nederland nog ongeveer 45 oud-caddies. Zij zijn zelf vaak actieve golfers. De caddies van weleer zijn wat ouder maar spelen vaak nog op een hoog niveau. 

De organisatie van het Old Caddie Open 2017 ligt in handen van Irene Zuidema en Winfried Plas. Irene Zuidema is contactpersoon voor het Old Caddie Open. 

Op dinsdag 16 mei 2017 begint het evenement met de ontvangst van de oud-caddies onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers in Brasserie De Hoge Dijk. Vervolgens wordt de 18-holes wedstrijd gespeeld, op de par-71 wedstrijdbaan (De Holendrecht, 9 holes, en Bullewijk, 9 holes). De dag wordt afgesloten met een maaltijd en prijsuitreiking in Brasserie De Hoge Dijk. 

De Hoge Dijk is gelegen in de natuur aan de rand van Amsterdam, tussen het AMC en Abcoude. De Hoge Dijk heeft 27 holes en is ontworpen door architect Johan Dudok van Heel. 

Bekende golfbanen en golfverenigingen hebben nu al onder meer greenfees ter beschikking gesteld als prijzen voor de oud-caddies. Golfbaan de Hoge Dijk, GC Amelisweerd, de Amsterdamse GC, GC Cromstrijen, de Koninklijke Haagsche, de Goyer, de Haarlemmermeersche GC, de Kennemer, de Noordwijkse, de Sallandsche, Amsterdam Old Course, Golfbaan Waterland Amsterdam en de Zaanse GC ondersteunen het Old Caddie Open. Ook Joost Luiten sponsort het toernooi. 

De organisatie zoekt nog naar meer sponsors. Meer informatie: oldcaddie@upcmail.nl.

Een verslag van het Old Caddie Open in 2016 en 2015.


}