Golfbaan de Hoge Dijk
Deelnemers aan het Old Caddie Open 2015, een foto van 2016 is nog niet beschikbaar

Caddies verzameld op De Hoge Dijk

26 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Op 10 mei is op Golfbaan de Hoge Dijk in Amsterdam het jaarlijkse Old Caddie Open gespeeld.

Het Old Caddie Open is een toernooi voor mensen die in het verleden clubcaddie zijn geweest op Nederlandse banen. De organisatie van de 13de editie was in handen van Winfried Plas en Irene Zuidema.
Vanuit heel Nederland kwamen zo’n 25 oudgedienden naar De Hoge Dijk om deel te nemen aan de strokeplaywedstrijd en om elkaar weer te ontmoeten en herinneringen op te halen.

De caddies hebben nu weliswaar een behoorlijke leeftijd en enkelen zijn al overleden, maar de meesten spelen nog steeds goed. Onder de oudgedienden zijn single handicappers en een grote groep speelt van een handicap tussen de 10 en 20.

Winnaar van het Old Caddie Open 2016, met bruto 77 slagen, werd Hans van Beek (handicap 4,9). Van Beek was ook winnaar in 2015 met evenveel slagen. Hij won een prijs die beschikbaar was gesteld door een van de sponsors, ABP-golfactiviteiten: een voucher voor een weekend in een luxe villa in Drenthe aan golfbaan Martensplek. Roelof Veldman was met 63 slagen netto de beste in de netto categorie. Hij won een drietal greenfees voor 18 holes op Golf International Moyland.

De dag werd afgesloten met een maaltijd in brasserie De Houten Vier. De editie 2017 wordt nu al voorbereid.

Het Old Caddie Open 2016 werd ondersteund door ABP-golfactiviteiten, Trolleyworld Soest en golfverenigingen die veelal vroeger caddies in dienst hadden. De club stelden greenfees ter beschikking. De prijzenpot bestond verder onder meer uit een Motocaddy, een golfparaplu, een overnachting inclusief ontbijt voor twee personen op BurgGolf Purmerend.

De Hoge Dijk ondersteunt het jaarlijkse caddietoernooi met een korting op de greenfees voor de oud-caddies. Golfschool en Driving Range Fairway reserveerde voor het toernooi een deel van de drivingrange en schonk iedere deelnemer oefenballen om in te slaan.

}