De Goese Golf

Culinair: De Goese Golf

2 juni 2017 Redactie GOLF.NL
De redactie van GOLF.NL bestaat uit fijnproevers van golfbanen. En de horeca hoort daar vanzelfsprekend bij. Een culinaire recensie willen we het niet noemen maar we vertellen wel hoe we het bezoek aan het restaurant ervaren hebben. Dit keer van De Goese Golf.

Waar zijn we?

In Zeeland, dicht bij De Goese Golf, dat kan niet anders, maar we vrezen dat de navigatie toch een beetje de weg kwijt is. We worden in het dorpje Kloetinge door wel heel nauwe straatjes gestuurd. We doen toch maar wat de stem ons opdraagt, vervolgen gehoorzaam onze weg, rijden Kloetinge weer uit, een dijk op, een luxe woonwijk in en daar zien we dan toch de entree van De Goese Golf.

Wat is dat voor baan?

De Goese Golf grenst aan de woonwijk Goese Meer waar het zo op het oog best prettig leven is. Grote vrijstaande huizen, veelal aan het water gelegen met aanlegsteiger en boot(je). Waterrijk, wie had anders verwacht in Zeeland, zijn de achttien holes van De Goese Golf ook. We hebben het niet exact geteld, maar op minimaal de helft van de holes hebben we toch wel aqua gezien. Voor de golfers die nu koudwatervrees krijgen: sommige van die waterpartijen liggen vrij ver van fairways en/of greens en komen alleen in het spel als je golfnavigatie je serieus in de steek laat. De Goese is gewoon een leuke, met goed coursemanagement prima te spelen baan in een lekker rustige omgeving.

Golfbaan & Restaurant

Bij aankomst zagen we in grote letters op de muur van het clubhuis: De Goese Golf, Golfbaan & Restaurant. Het apart vermelden van het restaurant wekt verwachtingen voor de uitgebreide lunch die we van plan zijn te nuttigen. Uit de vijf voorgerechten op de kaart kiezen we de Rijk gevulde bisque van strandkrabbetjes. Rijk gevuld, daar is niets aan gelogen. En goed van smaak, net een beetje pittig zoals we een bisque graag zien, is-ie gelukkig ook. De huiswijn is een blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc. Niet de meest gangbare combi maar in dit geval vormen ze een goed ingespeeld duo. Helaas moet er na de lunch nog een flink stuk gereden worden, te beginnen door die smalle straatjes van Kloetinge, en daarom houden we het bij dat ene glaasje wit.

Uit de kluiten gewassen

Onze tafelgenoot die de voorgerechten aan zich voorbij liet gaan, doet bij de hoofdgerechten wel volop mee met een Gegrilde Zweedse ribkotelet met appelstroop, doperwt en jus van blond bier. Het blijkt een fors uit de kluiten gewassen jongen, die Zweedse ribkotelet, waar een minuut of tien later alleen het getrimde bot nog van over is. De Gegrilde corvinafilet (een zeebaarsachtige) wordt begeleid door peterseliesaus en truffelaardappel (de paarse aardappel die nog steeds in de mode is en die niet naar truffel maar een beetje zoet smaakt). Bij die uitstekende hoofdgerechten worden frieten van vergelijkbare kwaliteit geserveerd.

Nee, niet zuunig in Goes

Tafelgenoot leunt nagenietend van de Zweedse ribkotelet achterover, te verleiden tot een dessert is hij niet. Dus kunnen we van de drie desserts alleen iets zeggen over de  Gemarineerde aardbeien met mango-yoghurtijs van De Koehoorn. De Koehoorn is een ijsboerderij (en minicamping) in het Zeeuwse Meliskerke waar ijs gemaakt wordt van dagverse melk van onze eigen koeien. Aan ons ijs worden geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Dat heerlijk zuivere ijs eten we met – we tellen ze niet – maar misschien wel twee dozijn aardbeien. Nee, in de brasserie van De Goese Golf zijn ze niet bepaald zuunig. 

Volgende keer Fruits de Mer

Zeeland, en geen oesters? zou je kunnen denken. We bestelden ze niet, maar de Zeeuwse platte staat, in drie variaties, wel degelijk standaard op de kaart (3,75 euro per stuk). Als je het vooraf aan geeft, kun je op De Goese Golf ook een plateau fruits de mer krijgen. Dat doen we een volgende keer zeker, als het weer wat beter is en we buiten kunnen zitten op het hooggelegen terras met mooi uitzicht over de Goese Golf, Golfbaan & prima Restaurant.  

}