De reactie van Joost Luiten na zijn teleurstellende 4de ronde op The Open 2017
Bron: YouTube GOLF.NL

Luiten: 'Dit is een deceptie'

23 juli 2017 Redactie GOLF.NL
'Je wilt het liefst stijgen op een zondag, en je wilt goed spelen. Als je dan +3 maakt is het een deceptie, zo simpel is het', zei een teleurgestelde Joost Luiten kort na zijn slotronde in 73 (+3) slagen waarmee hij bijna dertig plaatsen zakte in het klassement.

'Mijn swing is niet goed genoeg op de belangrijke momenten en dat is het hele jaar al zo', zei Luiten na afloop van de vierde ronde waarin hij vijf bogeys en twee birdie noteerde en duikelde naar een gedeeld 44ste plaats in het eindklassement, goed voor een cheque van een kleine 27 duizend euro.

'Ik had de afstanden naar de vlaggen niet en kreeg niks in de buurt', zei de Bleiswijker zichtbaar teleurgesteld met zijn optreden. 'Dan is het een gevecht tegen de baan en tegen jezelf. In deze moeilijke omstandigheden kom je daar niet mee weg. Vandaag heb ik het met shortgame en putten nog enigszins bij elkaar kunnen houden, alhoewel ik ook wel een korte putt heb gemist vandaag, maar als je continu voor par moet putten van twee tot tweenhalve meter dan kan je die een keer missen.'

'Dit is een leermoment. Ik heb weer vier dagen op dit niveau gespeeld. Het is alleen frustrerend dat het elke keer twee, drie dagen is, en niet vier. Dat is eigenlijk het verhaal van dit jaar. Het klinkt alsof het allemaal heel slecht is, maar het zit gewoon heel dichtbij. Dat is frustrerend en misschien moeilijk uit te leggen aan de mensen thuis die er niet bij zijn, maar op dit soort banen en omstandigheden moet je af en een toe een balletje dichtbij slaan. Dat kan een hele ronde omkeren en dat gebeurt niet. Ik zal moeten blijven werken aan de kleine dingetjes en dan wordt het vanzelf beter en valt het vanzelf bij elkaar', aldus de 31-jarige professional, die volgende week het Porsche European Open speelt in Hamburg.

Bekijk de reactie van Luiten na ronde 4 in de player boven dit bericht.

Leaderboard.

Brits Open dag 4.

Kijk voor beelden van de derde ronde van Joost Luiten op de Twitter feed van GOLF.NL.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Joost Luiten The Open
}