Zhen Bontan
Zhen Bontan
Beeld: Golfsupport.nl

Bontan 33ste in Portugees Amateur

28 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Zhen Bontan is met een gedeelde 33ste plaats als beste Nederlandse geƫindigd in het Portuguese International Ladies Amateur Championship.

Zhen Bontan begon het kampioenschap sterk met ronden in 73 en 70 slagen maar verloor daarna terrein: een 79 op vrijdag en een 77 op zaterdag. Na dag drie was ze gedeeld 17de maar het werd een gedeelde 33ste plaats. Met +11 eindigde Bontan op een afstand van 16 slagen van de winnaar, de Italiaanse Letizia Bagnoli. 

De andere Oranje-speelsters verloren ook terrein op de slotdag en eindigden niet ver van Bontan vandaan. Romy Meekers - die het toernooi begon met een ronde 71 - werd gedeeld 37ste. Roos Haarman werd 39ste van de 41 speelsters die de cut haalden. Haarman en Meekers waren na dag drie gedeeld 17de maar maakten zaterdag respectievelijk 78 en 77.

De Nederlandse Pasqualle Coffa, die een wildcard had gekregen, behoorde tot de speelsters die de cut misten.

In het landenklassement eindigde Nederland op de zevende plaats. Op de vraag of hij tevreden is zegt coach Niels Kraaij: 'Nee zeker niet. Het was het eerste toernooi van 2017 maar de laatste twee dagen waren niet goed. Wel weten we waar we de komende periode aan moeten werken. Hard trainen en op naar het Spaanse Amateur!' Dat toernooi wordt gehouden van 1 tot 5 maart op Sherry Golf.

Eindstand.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}