De nieuwe PING i200 ijzers.
Beeld: PING i200

Nieuw jaar, nieuw materiaal

24 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Wat kwam er de afgelopen weken uit aan nieuw materiaal voor de golfer? GOLF.NL geeft je een kort overzicht van het laatste nieuws op het gebied van clubs, ballen, kleding en ander equipment.

BALLEN

R.I.P Kirkland Signature

Begin januari berichtte GOLF.NL over de ophef die is ontstaan nadat supermarkt Costco met een zeer goedkope (15 dollar per dozijn) - en zeer goede - premium bal op de markt kwam. Sommige golfsites gingen zo ver om het het equipment verhaal van het decennium te noemen. Een maand later lijkt het succes van de bal van korte duur te zijn geweest. De Kirkland Signature is niet meer leverbaar en Costco verkoopt ze niet meer.

Een vertegenwoordiger van Nassau Golf – de producent van de bal, die in Europa te koop is als de Nassau Quattro – heeft gezegd dat Costco de een restpartij van de Nassau Quattro kon opkopen. Deze restpartij, die door Costco voor de kostprijs in het schap zijn gelegd, is inmiddels op en Nassau zal niet staan te trappelen om een nieuwe partij aan Costco te verkopen.  

Callaway – ChromeSoft X, Warbird, Supersoft

Callaway heeft de nieuwe ballenlijn voor 2017 aangekondigd. Om te beginnen komt het bedrijf naast de Chrome Soft ook met de zachtere Chrome Soft X. Beide ballen bestaan uit vier lagen en volgens Callaway doet de ‘X’ ‘alles wat de Chrome Soft ook doet, maar is de “workability” beter.’

Naast de twee premium ballen lanceert Callaway ook een nieuwe en verbeterde versie van de Warbird, een goedkopere bal voor de golfer die vooral op zoek is naar meer afstand.

De nieuwe ballen van Callaway zijn vanaf 3 februari verkrijgbaar.

Wilson – FG Tour

Een nieuwe ‘4-piece’ bal van Wilson Staff: de FG Tour – o.a. gebruikt door PGA Tour speler Ricky Barnes.

SCHOENEN

Puma – Disc Footwear

Puma heeft een nieuwe lijn DISC Footwear gelanceerd. De Disc technologie, een handig draaisysteem bovenop de schoen waarmee je de schoen naar wens kan afstellen, zorgt ervoor dat iedereen een 'custom fit' schoen heeft die op elke voet past. 

De nieuwe golfschoenen - in vijf verschillende modellen - zijn vanaf 1 februari verkrijgbaar.

www.cobragolf.com/pumagolf

CLUBS

Wilson – Triton DVD (relaunch)

Eind vorig jaar baarde Wilson opzien door haar nieuwe driver te laten ontwerpen door een prijsvraagwinnaar uit het programma ‘Driver vs. Driver’. Het winnende model – de ‘Triton’ van ontwerper Eric Sillies - was echter niet ‘conforming’ met de regels die zijn opgesteld door de USGA en de R&A. Vorige week kwam Wilson Staff met een kleine aanpassing en een ‘relaunch’ van de ‘Triton DVD waardoor de driver nu wel in wedstrijden gebruikt mag worden.

TaylorMade – Milled Grind Wedges

TayorMade lanceerde vorige week haar nieuwe wedges: de Milled Grind Wedges. De opvolger van de Tour Preferred EF is verkrijgbaar in drie verschillende bounce types (standaard, hoog, laag)

De nieuwe wedges zijn vanaf 15 maart voor 179 euro verkrijgbaar.

TaylorMade – P770/750 Tour Proto Irons

De nieuwe Tour Proto ijzers van TaylorMade zijn er voor de betere speler die op zoek is naar maximaal gevoel en verschillende balvluchten. Onder andere Justin Rose en nummer 1 van de wereld  Jason Day hebben de nieuwe ijzers al in de tas.

De P770 (€ 1249) en de P750 (€ 1799) zijn vanaf 17 maart verkrijgbaar

Ping – Glide 2.0 Wedges

Een flink aantal tourpro’s hadden de nieuwe Glide 2.0 wedge al in de tas tijdens het Abu Dhabi HSBC Championship van vorige week. Vergeleken met de voorganger (de Glide 1.0) is er weinig nieuws onder de zon. De Glide 2.0 is verkrijgbaar in vier verschillende ‘grind’ en te koop in graphite (€ 169) en staal (€ 159) uitvoering.  

Ping - i200 irons

Blade-liefhebbers opgelet: PING lanceert met de nieuwe i200 ijzers een set voor de speler die graag creatief wilt zijn maar ook wel wat vergevingsgezindheid kunnen gebruiken. Naast de standard CFS Distance shaft zijn de i200 ijzers verkrijgbaar in nog vijf andere shafts. De i200 irons (€ 159 per ijzer) zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Lees meer over

Equipment