De Kirkland Signature van warenhuis Costco is niet aan te slepen.
Beeld: Costco.com

Ophef in golfballenland

6 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Het is een van de meest opvallende verhalen op het gebied van equipment van het afgelopen jaar: een bal uit de supermarkt die even goed presteert als de Titleist ProV1(x) - en dat voor een fractie van de prijs.
De grote Amerikaanse retailer Costco besloot vorig jaar om de golfballenmarkt op te gaan. En niet zonder succes, blijkt nu.

Onder de naam Kirkland Signature - het huismerk van het warenhuis - gaan twee dozijn four-piece ballen, die het bedrijf in Zuid-Korea (Nassau Golf Co LTD) laat produceren, voor 29,95 dollar over de toonbank.

Echt makkelijk verkrijgbaar zijn ze niet, want sinds ze in het schap liggen zijn ze niet aan te slepen. Hoe dat komt? Het onafhankelijke Amerikaanse MyGolfSpy nam de ballen in een grondige test onder de loep en concludeerde dat de goedkope Kirkland Signature (15 dollar per dozijn) beter presteert dan de Titleist Pro V1 (ongeveer 48 dollar per dozijn), en dat voor minder dan een derde van de prijs ... Ook andere tests laten zien dat de Kirkland Signature zich goed staande houdt.

Sindsdien is er een ware run op de bal, zowel online als in de Costco winkels in Amerika, en mogen golfers maximaal vier dozijn afnemen. Na kort te zijn uitverkocht, waren de 'K-Sigs' op 20 december weer even verkrijgbaar. Met nadruk op 'even', want het duurde slechts twee uur voordat alles weer was uitverkocht en de website plat lag.

Het gaat nu zelfs zo ver dat de ballen, die goedgekeurd zijn door de USGA, via eBay worden aangeboden voor een veelvoud van de winkelprijs.

Bal ook in Nederland te koop

Is de bal in Nederland verkrijgbaar? Ja, onder de naam Nassau Quattro (40 euro per dozijn). Een dozijn Titleist Pro V1 ballen kost in Nederland 58 euro.

Nassau Golf in Nederland heeft het druk sinds Costco in Amerika de Kirkland Signature is gaan verkopen. Golfers in Europa beseffen na de test van MyGolfSpy dat de Nassau Quattro een heel goede bal is ...

Lees meer over

Equipment