De nieuwe Mack Daddy Forged Wedges zijn verkrijgbaar in twee verschillende finishes.
Beeld: Callaway Golf
De nieuwe O-Works 2017 putterlijn van Odyssey bestaat uit 11 verschillende modellen. Dit is de '#1'.
Beeld: Callaway Golf

Nieuwe wedges en putters van Callaway

11 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Na het lanceren van de Epic driver en metalwoods komt Callaway met meer equipmentnieuws: Mack Daddy Forged Wedges en Odyssey O-Works 2017 putters.

Mack Daddy Forged Wedges

Callaway zit niet stil. Gevolgd op de 'Epic' komt het merk met nieuw materiaal voor op en naast de green.

Om te beginnen lanceert het merk – o.a. bekend van onze zuiderburen Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry - nieuwe ultra-premium wedges.

De Mack Daddy Forged Wedges zijn met input van tourspelers ontworpen door specialist Roger Cleveland.

‘Zijn ongelofelijke kennis bij alles wat je nodig hebt om van een concept tot product te komen, is wat deze nieuwe Mack Daddy Forged Wedges ultra-premium maakt’, zegt Dr. Alan Hocknell, senior vice-president research and development.

De Mack Daddy Forged Wedges zijn dan ook voor de betere speler die niet schrikt van een scherp ontwerp voor maximaal gevoel.

Met een extra groef laag op het clubblad (16 in totaal) stoppen de pitches en chips extra snel op de green. De ‘•R• grind’ van de zool maakt dat de wedges bij elke ligging hun werk kunnen doen.

De wedges zijn vanaf 20 januari verkrijgbaar in lofts tussen de 50 en 60 graden, en verkrijgbaar in twee finishes (zie beeld bovenaan dit bericht).

169 euro


Odyssey O-Works 2017

Alles draait om de goede voorwaartse rol op de bal bij de nieuwe Odyssey putterlijn.

De nieuwe Microhinge Face Insert Technology ontwikkelde zorgt ook bij een minder zuivere stroke voor de juiste rol op de bal. Volgens Odyssey produceert de Microhinge technologie twee keer zo veel forward spin op de bal dan de Odyssey Fusion RX insert, de voorloper van Microhinge.

Phil Mickelson had al een prototype van de nieuwe Odyssey O-Works in de tas tijdens de laatste Ryder Cup en haalde - mede dankzij zijn sterke optreden op de greens – 2,5 punt binnen voor Team USA.

‘Tourprofessionals putten veel beter dan amateurs, ten dele omdat tourpros de bal een voorwaartse rol meegeven. Met de Microhinge technologie kunnen golfers van elk niveau een voorwaartse rol creëren’, zegt Austie Rollinson, hoofd ontwerp Odyssey.

Aan een goede rol heb je niets als je verkeerd staat opgelijnd. Daarom heeft het bekende puttermerk het Versa-T oplijn systeem verder ontwikkeld om het oplijnen nog makkelijker te maken. De grote T steekt nog duidelijker af tegen het zwart en wit om de putter nog preciezer in de goede lijn achter de bal te krijgen.

De nieuwe O-Works putters liggen vanaf 17 februari in de golfshops en zijn in 11 (5 blades, 6 mallets) verschillende designs verkrijgbaar.

239 euro
259 euro (2-ball)


Lees meer over

Equipment