Meer van Callaway: Big Bertha OS ijzers en hybrides

8 september 2016 Redactie GOLF.NL
Drukke tijden voor Callaway. Na het recente nieuws over de Steelhead XR ijzers en hybrides, plus de Big Bertha Fusion driver en fairway woods, komt de firma uit Carlsbad nu ook met de aankondiging van nieuwe Big Bertha OS-clubs. Maar of het daar voor de consument overzichtelijker door wordt…

Lastige keuzes

Waar sommige producenten kiezen voor een tweejaarlijkse cyclus bij de introductie van nieuwe golfclubs, komt Callaway ieder seizoen met een handvol lanceringen. Goed voor de ‘handel’, denk je dan al snel, maar voor de golfer wordt het bij dit brede aanbod steeds lastiger om een goede keuze te maken. Iedere nieuwe club slaat – uiteraard – weer ‘verder’ en is nog ‘vergevingsgezinder’. Wat nu nieuw en ‘hot’ is, blijkt volgend jaar alweer verouderd.

Super Game Improver

Neem bijvoorbeeld de gloednieuwe Big Bertha OS ijzers en hybrides die vanaf 30 september in de winkels liggen. Hoe verhouden die zich tot de Steelhead XR clubs van Callaway? Kijken we allereerst naar de winkelprijzen, dat zien we dat de hybrides uit beide productlijnen even duur zijn, maar dat de Big Bertha OS-ijzer 300 euro duurder zijn (voor een set van zeven clubs). Met de Big Bertha’s richt Callaway zich volgens eigen zeggen op de ‘super game improver’, de Steelhead XR’s zijn bedoeld voor de ‘game improver’.

We vroegen de fabrikant om een reactie: “De Big Bertha OS clubs zijn nog vergevingsgezinder en daardoor vooral geschikt voor hogere handicappers. Ben je al iets verder en werk je hard aan het verlagen van jouw handicap, dan zijn de Steelhead XR’s wellicht een betere keuze.”

Exo-Cage

Uiteraard zien we wel een verschil in specificaties. De ijzers uit de Big Bertha OS-lijn gebruiken – in tegenstelling tot de Steelheads – het Exo-Cage principe dat we ook al bij de Fusion-driver tegenkomen; een ‘kooi’ vormt het skelet van het clubhoofd, waarin/omheen het blad (met de vertrouwde 360 Face Cup technologie) en extra gewicht (wolfraam) kan worden geplaatst. Dit geeft de ontwikkelaars de mogelijkheid om het zwaartepunt van de hoge naar lage loft steeds een beetje verder naar beneden te verschuiven. Het moet een grotere lanceerhoek en een langere carry bij de lange ijzers opleveren en meer controle bij de korte clubs.

De Big Bertha OS ijzers zijn beschikbaar (4-PW, AW, SW) voor dames en heren, links- en rechtshandige spelers. De damesclubs zijn niet alleen lichter, maar beschikken tevens over twee graden meer loft in de ijzers 4 t/m 8. Standaard worden de volgende shafts geleverd: True Temper Speed Step 80 (graphite) en UST Recoil ES 460 (staal)

De gelijknamige hybrides komen in de volgende ‘smaken’: 3 (19°), 4 (22°), 5 (25°), 6 (28°), 7 (31°), waarbij alleen de 7 niet beschikbaar is voor linkshandige spelers. Net als bij de Steelhead-hybride is het clubblad iets groter, dieper en sneller gemaakt. Dankzij de Optifit Hosel kan er worden gekozen uit acht verschillende settings voor loft en lie, het Dual Runner Sole Design zorgt voor een goede, meer consistente interactie met de ondergrond. 

De modellen voor dames en senioren zijn uitgevoegd met een iets lichter clubhoofd en een fractie meer loft. Alle Big Bertha OS hybrides worden standaard verkocht met een UST Recoil ES 460 shaft en Callaway Universal grip.

Prijzen voor een set van zeven Callaway Big Bertha OS ijzers: 1399 euro (graphite), 1199 euro (staal)

Prijs Callaway Big Bertha OS hybrides: 299 euro

Meer info: Callawaygolf.com


Lees meer over

Equipment