Callaway breidt XR-familie uit met Steelhead ijzers en hybrides

23 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
In 2000 introduceerde Callaway haar succesvolle Steelhead X-14 clubs. Zestien jaar later blaast het bedrijf de merknaam weer nieuw leven in door Steelhead te koppelen aan de populaire XR-familie.

Callaway Steelhead XR ijzers

Officieel kwamen we de naam Steelhead al in 1998 tegen bij de introductie van de Big Bertha Steelhead driver en woods, maar na de lancering van de Steelhead X-14 ijzers twee jaar later staat serie nog steeds in de boeken als Callaways meest succesvolle productlijn ooit.

Vanaf 2 september richt de firma zich met de Steelhead XR ijzers op een brede doelgroep, en dan vooral op de golfer die grote stappen in de ontwikkeling van zijn of haar spel wil maken. Hierbij zet Callaway de vertrouwde 360 Face Cup-technologie in waarbij het clubblad het hele clubhoofd omvat (zie afbeelding). Gecombineerd met een ultra-dun blad, claimt Callaway dat deze ijzers de maximaal, volgens de regels toelaatbare COR (de snelheid waarmee de bal de club verlaat, veroorzaakt door de vering in het blad) benadert.

Dankzij de holle Bore-Thru hosel, zijn de ontwerpers er in geslaagd om het gewicht van die hosel meer te verplaatsen richting strategische plekken in het clubhoofd, zodat er voor een nog effectiever zwaartepunt kan worden gezorgd. Dit moet de vergevingsgezindheid ten goede komen. Bovendien is de onderkant van het clubhoofd extra verzwaard met mix van staal en polyurethaan, waardoor ongewenste vibraties worden tegengegaan en onder andere de lanceerhoek wordt vergroot.

De Steelhead XR ijzers (3-PW, AW, SW, LW ) zijn beschikbaar voor dames en heren, links- en rechtshandige golfers. Standaard worden de clubs geleverd met een True Temper XP 95 Stepless stalen shafts en Matrix F15 graphite shafts.

Prijzen voor een set van 7 ijzers: 999 euro (graphite), 899 euro (staal)

Steelhead XR hybrides

In dezelfde lijn verschijnt ook een serie hybrides. In vergelijking met de bestaande XR-hybrides is de aerodynamica verbeterd (Speed Step technologie), is het clubhoofd van hiel tot teen wat langer geworden en is de diepte van voor- naar achterkant wat vergroot. Door de zwaartepunt vervolgens nog meer naar achteren te verplaatsen, wordt het (nog) eenvoudiger om – inclusief een iets groter clubblad – de bal te lanceren. 

De volgende modellen zijn vanaf 2 september leverbaar: 3 (19°), 4 (22°), 5 (25°), 6 (28°), voor rechts- en linkshandige heren, plus rechtshandige dames. Linkshandige dames kunnen kiezen uit hybrides 4 t/m 6. De standaard shaft is een Matrix F15 graphite. 

Prijs: 299 euro

Meer info: Callawaygolf.com

Lees meer over

Equipment