Nieuw van Callaway: Big Bertha Fusion driver en woods

30 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Na de introductie van de Steelhead XR ijzers en hybrides van afgelopen week, komt Callaway vandaag met de aankondiging van de Big Bertha Fusion drivers en fairway woods, waarbij volgende week nog een verdere uitbreiding van de Big Bertha-lijn op de planning staat.

Triaxial carbon

In deze nieuwe Fusion-lijn worden de kroon en delen van de zool van de clubs vervaardigd van triaxial carbon, oftewel carbonstaal met drie lagen die in een parallelle structuur (bijvoorbeeld in hoeken van 45 of 90 graden) met elkaar ‘verweven’ zijn. Volgens Callaway zijn de drivers daardoor 65 procent lichter dan drivers die titanium gebruiken. Hierdoor is de firma in staat om een additioneel gewicht van 35,4 gram in het clubhoofd te plaatsten voor een optimale positionering van het zwaartepunt, leidend tot meer accuratesse bij ballen die niet precies op de sweetspot worden geraakt.

Exo-Cage

Die kroon en zool van triaxial carbon passen bij de drivers naadloos in een nieuw ontworpen ‘skelet’ van titanium dat van Callaway de naam Exo-Cage heeft meegekregen. Gecombineerd met de aerodynamische Speed Step-technologie en de vertrouwde OptiFit hosel (voor het aanpassen van de loft), is Callaway er in geslaagd om de in 2004 geïntroduceerde Fusion-productnaam op een interessante manier weer nieuw leven in te blazen.
Ook bij de productie van de Big Bertha Fusion woods is triaxial carbon gebruikt, maar in dit geval geplaatst in een stalen body. De Hyper Speed Face cup moet voor een hogere balsnelheid en dus meer lengte zorgen.
Callaways Big Bertha Fusion drivers zijn leverbaar met een 9, 10.5 of 13.5 graden loft. Er zijn twee standaard shafts beschikbaar: UST Recoil en Mitsubishi Diamana Red Board met een lengte van 44.5 of 45.5 inch.
De fairway woods zijn te koop als houten 3 (16 graden), 5 (19 graden) en 7 (22 graden). 

De nieuwe Fusion-clubs zijn vanaf 30 september te koop voor de volgende prijzen:
Driver: 449 euro
Fairway woods: 299 euro

Meer info: Callawaygolf.com