Almeerderhout

Almeerderhout wint finale PGA Junior League

24 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Jeugdspelers van Golfclub Almeerderhout hebben afgelopen weekend de finale van de PGA Junior League gewonnen.

De wedstrijd op Efteling Golfpark was de eerste nationale finale van de PGA Junior League. 

De PGA Junior League is dit jaar in Nederland voor het eerst gehouden. Vorig jaar waren er al pilot-wedstrijden. Het is een nieuwe jeugdcompetitie waarbij jeugd in teams de baan in gaan. De kinderen hoeven niet over veel golfervaring te beschikken en de PGA Junior League is daarmee voor clubs en banen een goede manier om 'nieuwe' jeugd laagdrempelig kennis te laten maken met competitiegolf.

In elke wedstrijd van de PGA Junior League spelen teams van acht tot 12 kinderen tegen elkaar. De kinderen zijn niet ouder dan 13 jaar en moeten minimaal baanpermissie op hun eigen club hebben. 

De spelvorm is matchplay, Texas scramble. Twee kinderen vormen een team en er worden drie wedstrijdjes van drie holes gespeeld. Elk team kan drie punten voor zijn club verdienen. De nog niet zo ervaren golfers spelen dus niet individueel maar met een maatje. Wisselen is ook toegestaan in de wedstrijden.

Op zaterdag speelde een team van Golfclub Midden-Brabant met pro Duane Peeters tegen een team van Almeerderhout met pro Marcel Vollema. Beide teams in de Nederlandse finale waren heel fanatiek en pas op de laatste drie holes werd de wedstrijd beslist. Almeerderhout won dit duel met 7,5-4,5.

De kinderen van Almeerderhout mochten op zondag opnieuw aantreden maar nu voor het Benelux Kampioenschap. Deze interland was de eerste Europese finale van de PGA Junior League. De Belgische tegenstander was een team van Golfclub Beveren met pro Patsy van Baarle. Na een beetje vertraging vanwege mist en vorst kon er gespeeld worden. Almeerderhout won deze wedstrijd met 9-3.

De prijzen werden uitgereikt door de directeuren van de Nederlandse en Belgische PGA’s, Frank Kirsten en Bernard de Bruyckere. Alle kinderen kregen als beloning een kaartje voor De Efteling.

De NGF en PGA Holland willen de PGA Junior League in 2017 opnieuw regionaal opzetten en opnieuw een nationale finale houden.  Lees hier meer over de PGA Junior League.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}