5
Beeld: Bert van der Toorn

Eerste 4 regio's beginnen met PGA Junior League

25 mei 2016 NGF
Vanaf 5 juni start de PGA Junior League in Nederland. Een nieuwe jeugdcompetitie waarmee jeugd in teams de baan in gaan zonder dat ze over veel golfervaring hoeven te beschikken. Met andere woorden een mogelijkheid voor clubs en banen om 'nieuwe' jeugd laagdrempelig kennis te laten maken met competitiegolf.

13 cubs uit 4 verschillende regio's in Nederland doen al mee met de PGA Junior League waarvan de kinderen voornamelijk handicap 13 of hoger hebben. In het najaar van 2016 komt er zelfs een landelijke finale!


Aantrekkelijk

De wedstrijden duren niet te lang, hebben aangepaste regels en een toegankelijke spelvorm, waardoor de succesbeleving bij de deelnemers hoog is.
Om in te spelen op de beleving van de jeugd, kan er gespaard worden voor leuke armbandjes en krijgen alle deelnemers een team-shirt met eigen rugnummer om het teamgevoel te versterken.
Omdat ook de ouders betrokken worden en kunnen kijken bij de wedstrijden, is deelname aan de PGA Junior League een enorme stimulans voor familiegolf op golfclubs.


Meer informatie over de Junior League, of interesse als club om mee te doen aan deze competitie?

Neem contact op met Florence Brugmans coördinator Jeugd van de NGF florence.brugmans@ngf.nl 

}