Herkenbosch Golfsupport.nl
Herkenbosch
Beeld: Golfsupport.nl

Faldo Series dit jaar op Herkenbosch

1 maart 2016 Redactie GOLF.NL
De Faldo Series Netherlands, een groot jeugdtoernooi, wordt dit jaar op op de baan van BurgGolf Herkenbosch gehouden.

TopGolf Holland organiseerde het prestigieuze, internationale toernooi vorig jaar op Golfclub Dirkshorn. In 2016 - van 21 tot en met 23 juli - wordt de Faldo Series Netherlands gespeeld op de bosbaan van Herkenbosch.

Na een am-am op 20 juli volgt de 54-holes wedstrijd waarbij gestreden wordt om toegangsbewijzen tot de Faldo Series Grand Final.

Jeugd tussen de 12 en 21 jaar kan zich inschrijven, waarbij er voor de jongens een maximale handicap geldt van 10 en voor de meisjes een maximale handicap van 12. Er wordt gespeeld in vijf leeftijdscategorieën (jongens onder de 21, jongens onder de 18, jongens onder de 16, meisjes onder de 18 en meisjes onder de 16). De wedstrijd telt mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR).

Informatie: topgolfholland.com. Winnaars in 2015: klik hier.

Herkenbosch

'De jeugd heeft de toekomst, is een veelgehoord credo', zegt Maurice Hermans, de manager van Herkenbosch, in een persbericht. 'Wij vinden het dan ook geweldig als we een bijdrage aan de ontwikkeling van jeugdgolf kunnen geven. Het hosten van dit toernooi draagt daar zeker aan bij. Samen met TopGolf Holland zullen we ook kijken naar mogelijkheden om met dit toernooi een impuls te geven aan de (verdere) ontwikkeling van jeugdgolf in Limburg. Daarnaast is het geweldig om deze jonge getalenteerde en al zeer ambitieuze topgolfers, want dat zijn het, in een sportieve strijd bezig te zien. Golf van hoog niveau, hetgeen we al gezien hebben in een eerdere editie van de Faldo Series in Herkenbosch in 2014. Een absolute aanrader voor de enthousiaste golfer om tijdens de toernooidagen deze golfers te volgen. Wij kijken er in ieder geval nu al naar uit!' 

‘Wij kijken erg uit naar de samenwerking met Maurice Hermans en zijn team op Herkenbosch', zegt Maarten Slootmaekers, operationeel directeur van TopGolf Holland. 'Niet alleen omdat de baan geweldig is, maar zeker ook omdat de reacties direct zo positief waren en er zo enthousiast werd gereageerd op onze vraag of we met de Faldo Series terecht konden. We hebben de gezamenlijke ambitie uitgesproken een toernooi van hoog niveau neer te zetten in 2016 en daar gaan we vanaf nu met veel plezier mee aan de slag.'

Nick Faldo

De Faldo Series is in 1996 opgericht door Sir Nick Faldo en is in 2006 uitgebreid naar Azië. Zesvoudig major-winnaar Faldo wil jeugdgolfers de mogelijkheid geven om zich te ontwikkelen tot kampioenen.

Er zijn jaarlijks 40 Faldo Series-toernooien in meer dan 30 landen, voor duizenden jeugdige golfers. Tot de voormalige winnaars behoren major-kampioenen Tseng Ya-ni en Rory McIlroy.

Dario Antonisse heeft vandaag zijn oefenronde gespeeld in Shenzhen voor de Faldo Series Asia Grand Final. Sir Nick Faldo...

Geplaatst door TopGolf Holland op dinsdag 1 maart 2016
}