Faldo Series
Winnaars van de Netherlands Faldo Series

Geurts en Beijer winnen Faldo Series

2 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Bob Geurts heeft het Nederlandse kampioenschap van de internationale Faldo Series gewonnen. Het kampioenschap werd gespeeld op 31 juli en 1 augustus op Golfbaan Dirkshorn.

Bob Geurts, een 16-jarige speler van De Hoge Kleij, ging rond in 70 en 71 slagen op Dirkshorn, drie onder par na 36 holes. Quint Koppers werd tweede in de Faldo Series Netherlands, met -1.

Noelle Beijer (18) van de Noordwijkse was met 72-81 (+9) de beste bij de meisjes. Pasqualle Coffa eindigde als tweede met +12.

De winnaars verdienen een ticket voor een Europese finale waarbij Sir Nick Faldo aanwezig is.

De wedstrijden werden georganiseerd door TopGolf Holland in samenwerking met Golfbaan Dirkshorn. Het was de zesde keer dat er in Nederland een Faldo Series-wedstrijd werd georganiseerd. Kinderen van 12 tot en met 21 jaar kunnen in vijf verschillende leeftijdscategorieën deelnemen. De Faldo Series laat kinderen ook kennismaken met de golfsport door middel van clinics.

Voormalige winnaars van de internationale finales van de Faldo Series zijn Rory McIlroy, Mellissa Reed, Nick Dougherty en Yani Tseng.

Eindstanden.

Lees een verslag op nickfaldo.com.

Pro Series Dirkshorn

Op zondag volgde er op Dirkshorn nog een wedstrijd van de ST8TS TopGolf Holland Tour. Tweede werd Rick Hessing, met 77 slagen. Met ook 77 slagen, maar met een betere score op de tweede negen, werd Thomas Met - die een thuiswedstrijd speelde - eerste.

In categorie 1 van de ST8TS TGH Tour werd Maarten Brinkman tweede (49 slagen). Met een knappe ronde van 36, waaronder twee birdies, won Marcel Sutedja.