Joost Luiten
Joost Luiten
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten stijgt 1 plaats op wereldranglijst

25 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten kwam afgelopen week niet in actie maar is op de nieuwe wereldranglijst één plaats gestegen.

Joost Luiten zakte na het Brits Open van de 65ste naar de 67ste plaats, maar is nu weer nummer 66 van de wereld. Er was afgelopen week geen wedstrijd van de European Tour en in de Race to Dubai is Luiten nog steeds veertiende. 

Deze week speelt Luiten in de vierde major van het jaar, het US PGA Championship. 'Vanwege de Olympische Spelen staat het US PGA dit keer een paar weken eerder op de kalender', zegt Luiten op zijn website. 'Ik ben in 2012 21e geworden en in 2014 26e. Het US PGA Championship heeft altijd een heel sterk deelnemersveld want de hele top-100 van de wereld wordt uitgenodigd.'

De PGA Tour is afgelopen week wel in actie gekomen. Het Canadian Open werd gewonnen door Jhonattan Vegas (lees hier meer). Hij steeg van de 203de naar de 86ste plaats.

Op de wereldranglijst voor vrouwen is Christel Boeljon twee plaatsen gezakt, van de 128ste naar de 130ste plaats. Anne van Dam is 319de na een gedeeld 38ste plaats in het Scottish Open van afgelopen week, ze was 320ste. Dewi-Claire Schreefel zakte van de 417de naar de 430ste plaats.

Website van de wereldranglijst van mannen.

Website van de wereldranglijst van vrouwen.

Olympische kwalificatieranglijst mannen.

Olympische kwalificatieranglijst vrouwen.

Race to Dubai European Tour.

Ryder Cup-kwalificatieranglijst Europa.

Race to Oman (Challenge Tour).

 

Lees al het Joost Luiten nieuws!

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}