Johny Vegas wint het RBC Canadian Open.
Bron: YouTube PGA Tour

Vegas de beste in Canada

25 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Dankzij birdies op 16, 17 en 18 heeft Jhonattan Vegas op indrukwekkende wijze het RBC Canadian Open gewonnen, de tweede PGA Tour-titel in zijn carrière.

De 29-jarige speler uit Colombia begon de slotdag vijf slagen achter Brandt Snedeker maar dichtte het gat met een 64 (-8) op Glen Abbey. -12 was genoeg voor de overwinning in Oakville. 

'Het is een geweldig gevoel. Vorige week ging ik met zes slagen voorsprong het weekend in, en verloor ik met drie slagen. Vandaag stond ik vijf slagen achter en win ik met een slag verschil. Het is een gekke sport', aldus Vegas. 

Dustin Johnson, Jon Rahm en Martin Laird deelden de tweede plaats. Vegas ontving een cheque van ruim 1 miljoen dollar, een startbewijs voor het PGA Championship deze week op Baltusrol, twee jaar speelrecht op de PGA Tour en een startbewijs voor de Masters.

Jared du Toit, de 21-jarige Canadese amateur die zondag in de laatste group speelde, zakte naar de gedeeld negende plaats. Titelverdediger Jason Day eindigde op de 14de plaats dankzij een laatste ronde 67 en een totaal van -7.

Leaderboard.

}