Lars van Meijel
Lars van Meijel
Beeld: Golfsupport.nl

Van Meijel en Geelkerken veroveren Tourkaart voor de Alps Tour

17 december 2016 Redactie GOLF.NL
Lars van Meijel heeft met een vierde plaats in de Qualifying School finale van de Alps Tour een volledige kaart veroverd voor het satellietcircuit. Bernard Geelkerken deed hetzelfde met een gedeelde 23ste plaats.

Lars van Meijel eindigde met 66, 69 en 72 slagen op vijf onder par in de kwalificatiewedstrijd op de Asia Course en Europe Course van La Cala in Spanje. De 22-jarige speler van de Eindhovensche had drie slagen meer dan de nummers 1, Baptiste Chapellan en Antoine Rozner uit Frankrijk.

Bernard Geelkerken (die zich op maandag kwalificeerde voor de finale) speelde de laatste ronde in 71 slagen en kwam met 75-72-71 uit op +3. De amateur van de Noordwijkse, 27 jaar oud, werd gedeeld 23ste van de 67 spelers die na 36 holes de cut haalden. Geelkerken heeft in Nederland een baan maar wil af en toe in vakanties wedstrijden van de Alps Tour spelen.

Hoe hoger de eindklassering van de spelers in de finale van de Qualifying School, hoe beter hun kaart voor de Alps Tour van 2017. 'De top-35 in de finale kan in 2017 alle wedstrijden van de Alps Tour spelen', zegt Geelkerken. 'Dus nu kan ik kiezen welke wedstrijden ik ga spelen. Ik ben dus tevreden. Ik was ook blij met m'n spel. Vandaag was het op het putten na gewoon goed en dat is mooi om te zien in een lange week met een pre-qualifier en een finale.'

De Alps Tour is een divisie onder de Challenge Tour. Darius van Driel en Jurrian van de Vaart hebben in 2015 via de Alps Tour een kaart voor de Challenge Tour veroverd.

Max Albertus en Rowin Caron misten vrijdag de cut in de Q School

Van Meijel, Caron en Albertus speelden eerder dit jaar ook de Q School van de European Tour. Albertus en Caron vielen af in Stage One en Van Meijel viel af in Stage Two. De laatste heeft nu dus in 2017 wel speelrechten op de Alps Tour.

Eindstand. Leaderboard voor smartphones.

In het Eindhovens Dagblad staat een verhaal over Van Meijel en zijn twee golfvrienden Caron en Jeroen Krietemeijer. Ze willen Tourprofessional worden en hebben samen Golfteam JLR op gericht. Lees het verhaal op ed.nl. Op GOLF.NL hebben we ook bericht over JLR: klik hier.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Greg Norman Junior Invitational

De 15-jarige Rick Hessing van GC de Koepel speelt van 15 tot 17 december de Greg Norman Junior Invitational op Barefoot Resort and Golf in Myrtle Beach. Professional en coach Garry Jack is meegereisd en houdt een blog bij op garryjackpga.wordpress.com.

Scores: globaljuniorgolf.com.

}