Bernard Geelkerken speelt donderdag de Finale van de Alps Tour Q -School.
Beeld: Golfsupport.nl

Geelkerken door naar Finale Alps Tour Q School

12 december 2016 Redactie GOLF.NL
Bernard Geelkerken heeft zich geplaatst voor de finale van de Alps Tour Q School. De speler van de Noordwijkse eindigde maandag als 25ste in een kwalificatiewedstrijd op La Cala Resort.

Bernard Geelkerken speelde de Stage One-wedstrijd op de Asia Course van het La Cala Resort in Spanje. Na een ronde 74 (+2) op zondag tekende de 27-jarige amateur op maandag voor een 77 (+5). Zijn totaal van +7 na 36 holes was ruim voldoende om bij de beste 43 te eindigen en zo een startbewijs te ontvangen voor de finale later deze week (15 t/m 17 december).  

'Het spel was niet best vandaag', reageerde Van Geelkerken vanuit Spanje. 'Dat kwam vooral door een putter die niet meewerkte en een driver die er al helemaal geen zin in had. De komende dagen daar maar even goed op oefenen en dan drie dagen ertegenaan', aldus de Nederlandse amateur over de finale.

Max Albertus, Rowin Caron en Lars van Meijel waren al eerder geplaatst voor de finale.

Als Geelkerken een kaart voor de Alps Tour verovert, dan wordt hij geen fulltime speler. 'Ik zal dan een handjevol wedstrijden spelen want ik werk ook gewoon. Dus ik doe de Q School nu in mijn vakantie', zei hij eerder.

De finale van de Alps Tour Q School wordt gespeeld van 15 tot 17 december, ook op La Cala. De Alps Tour is een divisie onder de Challenge Tour. Darius van Driel en Jurrian van de Vaart hebben in 2015 via de Alps Tour een kaart voor de Challenge Tour veroverd.

Eindstand Asia Course.

Eindstand Europea Course.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}