Ileen Domela Nieuwenhuis en Gijs van Herwaarden; de winnaars van het NK Strokeplay 2015
Gijs van Herwaarden in actie op het NK Strokeplay 2015
Beeld: Golfsupport.nl
Ileen Domela Nieuwenhuis kijkt tevreden terug op haar NK Strokeplay 2015
Beeld: Golfsupport.nl
Ileen speelt dit jaar op het Deloitte Ladies open!
Beeld: Golfsupport.nl

Ileen Domela Nieuwenhuis en Gijs van Herwaarden winnen Trompbeker

25 mei 2015 Redactie GOLF.NL
De finale van het NK Strokeplay voor Junioren kende twee verrassende winnaars. Bij de heren was Gijs van Herwaarden de meest constante speler, Ileen Domela Nieuwenhuis bleek bij de dames op de slotdag te sterk voor haar achtervolgers en mocht na afloop naast de Trompbeker ook een deelnamebewijs voor het Deloitte Ladies Open ophalen.

Een voorsprong van zeven slagen op de voorlaatste dag, bleek voor Roos Haarman helaas niet voldoende om het NK Strokeplay bij de Dames Junioren te winnen. Tijdens een slotdag met veel emotie en positiewisselingen, maakte Haarman 82 (+10) en 79 (+7). 

De verrassende winnares werd de ervaren en zeer degelijk spelende Ileen Domela Nieuwenhuis, die zich na een matige start op vrijdag (+8), uitstekend terugknokte via par, +3 en -1. Met een totaal van +10 won Ileen niet alleen de Trompbeker, maar verzekerde zij zich in haar laatste jaar als Junior ook van een wildcard voor het Deloitte Ladies Open.
Tweede werd Zhen Bontan (+14), Roos Haarman moest genoegen nemen met het brons.

Bij de mannen zagen we iedere dag een andere leider. Na de verrassende start van het jonge talent Henry Lai en de prima resultaten van Peter Melching op dag twee, waren het ten slotte Max Albertus, Lars Keuning en Gijs van Herwaarden die op de maandag een slotronde van -1 op de scorekaart hadden staan. 

Omdat de lange, binnenkort in Amsterdam studerende, Van Herwaarden ook een uitstekende derde ronde (72, par) had gespeeld, bleek dit genoeg voor de titel met een totaal van +2. Keunen werd tweede (+5) en Albertus derde (+7). 

De onfortuinlijke Peter Melching moest met slotrondes van +3 en +5 genoegen nemen met een gedeeld vijfde plaats. De beste ronde van het toernooi ging naar Pierre Verlaar die op de valreep een score van 69 (-3) inleverde en daarmee als tiende eindigde.


Eindstand meisjeseindstand jongens.Lees meer over

Jeugd NGF Wedstrijden