Jules Vasterman
Jules Vasterman

Zandvoorters verzameld op Kennemer

27 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Eén keer per jaar wordt op de Kennemer Golf & Country Club het Zandvoort Open gespeeld, een wedstrijd voor inwoners van Zandvoort.

Negentig Zandvoorters mochten deelnemen aan het toernooi dat vorige week werd gespeeld. De interesse was groter en er waren ook dit jaar weer inwoners van Zandvoort uitgeloot. 

De baan speelde als een echte links bij, hard en droog. De eerst zestien holes was het droog, op de laatste holes koelde een miezerbuitje de spelers af. 

De prijsuitreiking werd ingeleid door Hans Bosch, voorzitter van de KG&CC. Hij bedankte de wedstrijdcommissie en vertelde over een project dat de club met Nieuw Unicum uitvoert, een woonvoorziening in Zandvoort voor mensen met een beperking. Daarna nam burgemeester Niek Meier het over. Hij memoreerde dat dit toernooi een Zandvoorts feestje was en voerde de spanning op met de mededeling dat er voor het eerst sinds lange tijd een vrouw had gewonnen. 

De spelers op plaats acht tot en met één wonnen fraaie prijzen. Bij de eerste plaats kwam de naam van de winnende vrouw uit de mouw, Jules Vasterman met 40 stablefordpunten. Na afloop van de prijsuitreiking was er een barbecue.

Winnaars

Longest drive: heren Ron Geysen, dames Annette van de Busche

Neary: heren Peter Logmans, dames Martie Gerus

Uitslag

1 Jules Vasterman 40 punten

2 D. Bruijning 38

3 Niels Paardekoper 38

4 Marion Waaijer 38

5 Jose Kuiters 38

6 Jeroen Kerkman 36

7 Martijn Wijsman 36

8 Annette van de Busche 36

(Bij een gelijk aantal punten is de laagste handicapper als eerste geplaatst.)

}