Beeld: Getty Images
Equipment

'Makkelijke' drivers

Beeld: Getty Images
Met meer loft op de driver kunnen veel golfers verder komen vanaf de tee maar welke moet je dan hebben? Hier twaalf drivers die heel geschikt zijn voor golfers die niet Anne van Dam of Joost Luiten heten.

Lees ter inleiding eerst dit verhaal als je wilt weten hoe meer (of minder) loft zou kunnen helpen als je op zoek bent naar meer afstand met de driver.

Titleist TS1

Het ultralichte en aerodynamische ontwerp van de TS1 van Titleist moet golfers met een niet al te hoge swingsnelheid helpen aan meer afstand. Volgens Titleist ben je geknipt voor de TS1 als je een swingsnelheid hebt van 85 mijl per uur (of lager) en niet verder dan 200 meter van de tee slaat. 

 

Loft: 12.5 (+1.5)
Lengte: 45,75 inch (heren), 44,5 inch (dames) 

Prijs: € 549 

Driver: Titleist TS1
 

PXG 0811 XF GEN 2

De duurste driver in dit overzicht heeft flink wat loft en is echt gericht op de golfer die hulp nodig heeft. Met een standaard loft van 14 en de mogelijkheid deze te verhogen met een extra anderhalve graad wordt het je gemakkelijker gemaakt. Ook goed is de relatief korte shaft van 44 inch. Bij de andere merken is deze minstens 1 inch langer, en dat maakt het toch moeilijker om goed balcontact te maken. 

 

Loft: 14 (+1.5)
Lengte: 44 inch
Prijs: € 850

Driver: PXG
 

Mizuno ST200X

Mizuno heeft voor de ST200X echte Japanse specs gebruikt. Dat wil zeggen specificaties die helpen tegen een slice en een steuntje in de rug geven als je een lagere swingsnelheid hebt. Mizuno adviseert deze spelers dan ook om de Fusion-shaft te proberen met de ST200X. Het is een shaft die slechts 39 gram weegt en makkelijk te swingen is. 

Loft: 10.5 (+2.0)
Lengte: 45,75 inch
Prijs: € 459

Driver: Mizuno

 

TaylorMade SIM MAX

Volgens TaylorMade was er nog ruimte voor verbetering waar het de aerodynamica betrof. Het merk verhoogde in de SIM-drivers de kroon voor minder drag in het laatste deel van de swing voor impact, het moment waar de grootste versnelling plaatsvindt. De Max-versie is nog iets groter dan de standaardversie voor meer vergevingsgezindheid. Dankzij de aanpasbare hosel is de loft op te schroeven naar 14 graden.

 

Loft: 12 (+2)
Lengte: 45,75 inch (heren), 43,75 inch (dames)
Prijs: € 529

Driver: Taylormade

PING G410 SFT

PING vindt dat de juiste shaft het verschil kan maken in een driver. Het merk ontwikkelde een speciale shaft voor de PING G410 SFT (Straight Flight Technology): de Alta Distanza, een shaft die slechts 40 gram weegt en helpt bij een hoge launch. 

Loft: 12 (+1.5)
Lengte: 45,75 inch
Prijs: € 499

Driver: PING G410 STF
 

WILSON D7

De goedkoopste driver in deze lijst heeft een kroon van twee lagen koolstofcomposiet. Het clubhoofd weegt slechts 192 gram en is met een standaardloft van 13 graden heel makkelijk te lanceren. Met extra gewicht achterin de hiel helpt deze driver tegen een slice.  

 

Loft: 13
Lengte: 45,75 inch
Prijs: € 299

Driver: Wilson
 

Cobra Speedzone Xtreme

Alles in de Speedzone-drivers van Cobra moet leiden tot meer snelheid. De Xtreme-versie is iets vergevingsgezinder dan de standaardversie en helpt golfers (met een zwaartepunt diep achterin het clubhoofd) om de bal makkelijk de lucht in te krijgen. Er is ook een damesversie van de Speedzone Xtreme.

Loft: 12 (+1.5)
Lengte: 45,25 inch
Prijs: € 449

Driver: CObra Speedzone XTREME
 

PING LE2

De damesdriver van PING is niet alleen erg licht maar is bij een fitting ook op verschillende manieren af te stellen. Je kan 1.5 graden loft toevoegen aan de 11.5 standaard loft van de Le2. Het ultradunne clubblad zorgt voor extra afstand. 

 

Loft: 11.5 (+1.5)
Lengte: 44,75 inch
Prijs: € 449

Driver: PING Le2

 

Cobra F-MAX Airspeed OS Women's Driver

De speciale F-Max-lijn van Cobra is puur gericht op licht design, want iets wat licht is, kan je sneller swingen. Zelfs in de grip en shaft is alles gedaan om de nodige grammen te besparen. De Airspeed-driver is dan ook de lichtste die Cobra ooit heeft gemaakt. Naast een scherpe prijs is het ook  positief dat de standaardloft in deze driver het hoogste is in dit overzicht: 15 graden. 

 

Loft: 15
Lengte: 44,75 inch

Prijs: € 349

Driver: Cobr F-Max Airspeed

XXIO 11 LADIES

Het in Nederland relatief onbekende XXIO (net als Cleveland onderdeel van Srixon) doet het goed bij dames. 40 procent van het materiaal wordt verkocht aan dames. Het merk is gericht op spelers en speelsters met een lagere swingsnelheid. Het clubhoofd van de 11 Ladies driver is bijzonder licht en dankzij de zeer lichte standaardshaft is een hoge balvlucht gegarandeerd.

 

Loft: 13.5
Lengte: 43,50 inch
Prijs: € 699

Driver: XXIO 11 Ladies

 

Cleveland Launcher HB Turbo

De Launcher HB Turbo driver is flink wat vergevingsgezinder dan zijn voorganger. Voor een hogere balvlucht is het zwaartepunt flink diep in het clubhoofd geplaatst. Dit kon omdat de hosel een stuk lichter is geworden.

 

Loft: 12
Lengte: 45,50 inch
Prijs: € 349

Driver: Cleveland HB Launcher Turbo

 

Callaway Mavrik Max

Het meest verkochte drivermerk heeft voor de nieuwe Mavrik-lijn een Max-versie ontwikkeld. Van buiten is er weinig anders dan de standaardversie, maar met iets meer volume en een lager en dieper zwaartepunt is de Max makkelijker te lanceren. 

 

Loft: 12 (+2.0)
Lengte: 45,75 inch (heren), 44,75 inch (dames)
Prijs: € 549

Driver: Callaway Mavrix Max

 

 
Lees meer over
Equipment