Equipment

Verder slaan vanaf de tee? Deze 'makkelijke' drivers helpen je op weg

Met meer loft en vergevingsgezindheid kunnen veel golfers met hun driver verder komen vanaf de tee, maar welke moet je dan hebben? Een overzicht van vergevingsgezinde drivers die heel geschikt zijn voor golfers die niet Anne van Dam of Joost Luiten heten.

Lees ter inleiding eerst dit verhaal als je wilt weten hoe meer (of minder) loft zou kunnen helpen als je op zoek bent naar meer afstand met de driver. Klik hier als je meer wilt weten over de technologie in drivers waardoor jij verder slaat.

Titleist TSR1

 

Door het lichtgewicht clubhoofd en de extra aandacht voor aerodynamica is het met de TSR1 makkelijker om clubsnelheid te genereren en de bal hoog te lanceren. Het nieuwe clubblad - met variërende dikte - zorgt voor behoud van balsnelheid over het gehele oppervlak.

 

Loft: 12 (+1.5 extra verstelbaar)
Lengte: 45,75 inch (heren), 44,5 inch (dames) 

Prijs: € 649 

 

titleist tsr1 driver

 

 

 

 

Callaway Paradym X


Het clubblad van deze X driver is ontworpen met behulp van AI om zoveel mogelijk energie over te dragen naar de bal. Je zou kunnen zeggen dat deze Paradym een grotere sweetspot heeft. De draw bias zorgt ervoor dat je je slices onder controle kunt houden en dankzij het lichte Carbon 360 chassis haal je de maximale snelheid uit je swing.

Loft: 12 (+2.0)
Lengte: 45,75 inch
Prijs: € 649

 

callaway
 

 

Cobra Women's Aerojet MAX 

 

De AeroJet MAX geeft maximale vergevingsgezindheid met een hielgewicht (12+3 gram) dat verplaatst kan worden. Cobra zet vol in op aerodynamica in de nieuwe AeroJet driver. Het gestroomlijnde ontwerp moet zorgen voor minder weerstand, en dus extra clubhoofdsnelheid. Ook goed om te zien dat Cobra altijd apart een driver voor vrouwen (afgebeeld) lanceert. Er is natuurlijk ook een mannen-versie.

Loft: 12 (+1.5)
Lengte: 44 inch (heren 45.5 inch)
Prijs: € 579

 

cobra driver

 

 
 

PING G430 SFT


Nieuw in deze 'Straight Flight Tech' driver van PING is een verplaatsbaar gewicht van 22 gram wolfraam om het zwaartepunt aan te passen. Volgens PING kan je daarmee je slice corrigeren (max 18 meter). Er is ook een 'high launch'-versie met een lichtere shaft, grip en een ander gewicht achter in het clubhoofd voor een nog hogere lancering.   

Loft: 10.5 (+1.5)
Lengte: 45,75 inch
Prijs: € 625

 

ping g430 sft hl driver

 

 

Mizuno ST-X 230 PLTNM

 

Deze driver van Mizuno lanceert de bal hoog, ook al heb je geen hoge swingsnelheid. De PLTNM driver is 30 graden lichter dan elke andere 'custom' versie van de ST-X 230. Dankzij een lichtere shaft en een lichtgewicht grip is elke gram bespaard (dit noemen ze ook wel Japanse specs). De CORTECH Chamber zorgt voor een hogere balsnelheid en een solide gevoel en geluid bij impact.


Loft: 12 (+2.0)
Lengte: 45,75 inch
Prijs: € 549

 

mizuno driver

 

 

 

TaylorMade Stealth 2 HD


De HD-versie van de Stealth 2 heeft een andere gewichtsverdeling waardoor de driver wat stabieler en vergevingsgezinder is. De Inertia Generator zit wat dichter bij de hiel, waardoor je slice wat wordt ingeperkt. Het voordeel van alle TaylorMade drivers is dat je twee graden loft kan toevoegen (of er af kan halen) en in de HD levert dat een maximale loft van 14 graden op. 

 

Loft: 12 (+2)
Lengte: 45,5 inch (heren), 43,75 inch (dames)
Prijs: € 649

 

taylormade hd 2

 

Wilson Dynapower Titanium


Net als andere merken gebruikt Wilson kunstmatige intelligentie om de perfecte dikte van elk deel van het clubblad te calculeren en zo snelheid en vergevingsgezindheid te maximaliseren. Aan de achterkant van het clubhoofd zit een gewichtje van 16 gram voor meer gewicht achter in het clubhoofd voor een hogere lancering. 

Loft: 13
Lengte: 45,75 inch
Prijs: € 400

 

wilson dynapower

PING G Le3

 

Deze driver is geoptimaliseerd voor vrouwen en golfers met een swingsnelheid van 80 mijl per uur en lager. Het zwaartepunt van deze driver licht achter in het clubhoofd en de voor PING typerende 'turbulators' zorgen voor een gestroomlijnd clubhoofd voor extra snelheid.

 

Loft: 11.5 (+1.5)
Lengte: 44,75 inch
Prijs: € 599

 

ping le 3 driver
 

 

 

Cleveland Launcher XL

 

Nog nooit maakte Cleveland een meer vergevingsgezinde driver (5200 gram per cm2, lees hier als je wilt weten wat dat betekent). Door een laag en diep zwaartepunt lanceer je de bal met deze Launcher makkelijk hoog de lucht in. Een gewichtje van 8 gram achter in de grip zorgt voor meer balans. Er is naast een lichter 'Lite'-model ook een versie met een kortere shaft (44.75 inch) voor nog meer controle.  

 

Loft: 10.5 (12)
Lengte: 45,75 inch
Prijs: € 419

 
cleveland

 

 

Lees meer over
Equipment