Stroke Index 1

De moeilijkste holes van Nederland: hole 13 van De Oosterhoutse zorgt voor watervrees

Iedere golfer heeft wel een hole waarbij de uitdaging groter is dan bij andere holes. Dit zijn de holes waarbij de scores vaak hoog kunnen oplopen door bijvoorbeeld water, bunkers of hoge bomen. In de serie Stroke Index 1 zie je clubgolfers op hun moeilijkste hole van Nederland. Deze keer hole 13 van De Oosterhoutse.

Voor Lonneke Leenaars is deze par 4 de moeilijkste hole op haar thuisbaan. Het heeft vooral met één hindernis te maken: water. "Als ik naar de hole toeloop dan begin ik al een beetje angstig te worden", vertelt ze aan Niels. "Ik zie het water en dan probeer ik te denken: het water bestaat niet. Daarna hoor ik vaak een plons, dus het water bestaat wel."

Op de tee is het water niet in het spel, maar toch staat de golfster met handicap 23 er niet relaxed. "Ik weet dat het water er ligt..." Houdt ze haar bal droog of eindigt 'ie toch in de voor haar onvermijdelijke hindernis? Bekijk onderstaande video voor het resultaat.

Wil je ook jouw stroke index 1 (dat hoeft niet de stroke index 1 op de scorekaart te zijn) laten zien? Mail naar niels@golf.nl met jouw verhaal en we nemen contact met je op.

Wat is de stroke index?

Het begrip stroke index (SI) is het beste samen te vatten als de waarde die wordt toegekend aan elke hole op een golfbaan om te bepalen waar handicapslagen gekregen of gegeven worden. De stroke index is een indicatie van de moeilijkheid van een bepaalde hole, waarbij ideaal gesproken de moeilijkste hole stroke index 1 krijgt en de makkelijkste hole stroke index 18.

Wist je dat stroke index 1 tot en met 4 nooit aan het begin of aan het einde van de ronde voorkomen? Lees er hier meer over.

Lees meer over
Video Banen Clubs