Stroke Index 1

De moeilijkste holes van Nederland: hole 9 op Golfbaan Bentwoud blijkt héél moeilijk

Iedere golfer heeft wel een hole waarbij de uitdaging groter is dan bij andere holes. Dit zijn de holes waarbij de scores vaak hoog kunnen oplopen door bijvoorbeeld water, bunkers of hoge bomen. In de serie Stroke Index 1 zie je clubgolfers op hun moeilijkste hole van Nederland. In deze aflevering de negende van Westwoud op Golfbaan Bentwoud.

Golfer Eric Westrus heeft vaak moeite met hole 9 van Westwoud, de C-lus op Bentwoud. Deze par 5 van 471 meter zorgt voor onrust en onzekerheid bij hem. "Dat is vanaf het moment dat ik op de tee sta. Er is veel water aan de rechterkant en ook bij de tweede slag moet ik over het water heen."

Ballen in het water

Daarom besluit hij met zijn handicap van 20.4 om met een ijzer af te slaan. Dat gaat goed, maar daarna komt Eric in de problemen. Hij slaat meerdere ballen in het water. "Ik voel de emoties dan in mijn buik opkomen. Ik ben dan niet in staat om rustig te slaan." Hij besluit daarna om het water te vermijden, maar de fan van metalmuziek komt later alsnog een hindernis tegen.

Bekijk welke scores Eric en Niels maken in onderstaande video.

Wil je ook jouw stroke index 1 (dat hoeft niet de stroke index 1 op de scorekaart te zijn) laten zien? Mail naar niels@golf.nl met jouw verhaal en we nemen contact met je op.

Wat is de stroke index?

Het begrip stroke index (SI) is het beste samen te vatten als de waarde die wordt toegekend aan elke hole op een golfbaan om te bepalen waar handicapslagen gekregen of gegeven worden. De stroke index is een indicatie van de moeilijkheid van een bepaalde hole, waarbij ideaal gesproken de moeilijkste hole stroke index 1 krijgt en de makkelijkste hole stroke index 18.

Wist je dat stroke index 1 tot en met 4 nooit aan het begin of aan het einde van de ronde voorkomen? Lees er hier meer over.

Lees meer over
Video Amateurs Banen Clubs