Stroke index 1

De moeilijkste holes van Nederland: hole 12 van Golfbaan De Hooge Rotterdamsche

Iedere golfer heeft wel een hole waarbij de uitdaging groter is dan bij andere holes. Dit zijn de holes waarbij de scores vaak hoog kunnen oplopen door bijvoorbeeld water, bunkers of hoge bomen. In de serie Stroke Index 1 zie je clubgolfers op hun moeilijkste hole van Nederland. In aflevering 2 de twaalfde van Golfbaan De Hooge Rotterdamsche.

Voor Dario Boerlage is hole 12 van de Hooge Rotterdamsche zijn moeilijkste hole. Het is een par 5 van 500 meter vanaf de witte tee. Deze dubbele dogleg - eerst gaat de hole naar rechts en daarna naar links - levert hem vooral problemen op vanaf de tee. "Er is out of bounds aan de rechterkant en links is een heuvel met allemaal bosjes. Ik weet dat er links ruimte is, maar toch wil ik rechts de bocht afsnijden."

Ik maakte hier ooit een twintig

De golfer met handicap 4 vertelt wat zijn hoogste score is op deze hole. "Ik maakte hier ooit een twintig. Ik deed mee aan het Rijnmond Open en ik had twee keer de baan gespeeld. Twee drives gingen out of bounds en daarna sloeg ik nog een bal eruit. Toen ben ik maar met een pitchingwedge verdergegaan."

Bekijk welke scores Dario en Niels maken in onderstaande video.

Wil je ook jouw stroke index 1 (dat hoeft niet de stroke index 1 op de scorekaart te zijn) laten zien? Mail naar niels@golf.nl met jouw verhaal en we nemen contact met je op.

Wat is de stroke index?

Het begrip stroke index (SI) is het beste samen te vatten als de waarde die wordt toegekend aan elke hole op een golfbaan om te bepalen waar handicapslagen gekregen of gegeven worden. De stroke index is een indicatie van de moeilijkheid van een bepaalde hole, waarbij ideaal gesproken de moeilijkste hole stroke index 1 krijgt en de makkelijkste hole stroke index 18.

Wist je dat stroke index 1 tot en met 4 nooit aan het begin of aan het einde van ronde voorkomen? Lees er hier meer over.

Lees meer over
Video Amateurs Banen Clubs