Advertorial

Topservice en serene rust net voorbij Zwolle

Eric Bakker zegt de leukste baan van Nederland te hebben als directeur van golfreizenspecialist Pin High Golftravel. Als geen ander komt hij hij op de mooiste (golf)plekjes in binnen- en buitenland. Hier geeft hij golfers tips voor bijzondere trips. Deze keer aandacht voor culinaire hoogstandjes in eigen land.

‘Ja natuurlijk kunt u het voorgerecht hier geserveerd krijgen. Dan gaat u straks lekker naar binnen’.

Geweldig toch! We zitten in het avondzonnetje op het terras, aan de Overijsselse Vecht en hebben net Hooge Graven gespeeld. Eén van de mooiste bosbanen van Nederland. Mooirivier heet het sfeervolle en trendy boutiquehotel waar we zijn neergestreken. Het ligt net voorbij Zwolle, even voor Ommen, op een unieke plek waar iedereen kan genieten en service net zo natuurlijk is als het kabbelende water van de Vecht.

Serene rust

In deze contreien lijkt het serviceniveau sowieso hoog te zijn. Op Hooge Graven ging het al net zo: met een grote glimlach werden we ontvangen, de greenkeepers druk in de weer, maar de motor ging uit toen wij afsloegen. Een paar seniorenleden vertelden na afloop trots over hun baan en waren heel benieuwd hoe wij ‘Hollanders’ de baan hadden ervaren. We konden zonder een woord te liegen zeggen dat die top is! Prachtig gelegen, zeer ruim opgezet, mooie grote greens en een serene rust in en om de baan.

Unieke plek waar service net zo natuurlijk is als het kabbelende water van de Vecht

Eetbare bloemetjes

Maar je komt niet alleen naar Mooirivier om lekker te golfen, maar zeker ook om lekker te eten. Na de bubbels komt al snel en geruisloos het voorgerecht. Chef Arjen Bonder heeft er echt lol in en dat proef je. We laten ons vertellen dat het vooral producten uit de streek zijn en die leuke eetbare bloemetjes zijn uit eigen tuin. Mooirivier heeft duidelijk een heel eigen stijl. Morgen spelen we De Koepel. Zo’n heerlijke, gemoedelijke baan waar je je makkelijk op verkijkt omdat hij stiekem toch wel knap is aangelegd. Die kennen we nog van een vorig uitje, toen we in Hengelo logeerden in een andere culinaire parel in deze regio: boutiquehotel ’t Lansink. Nog steeds het beste restaurant met 1 Michelin-ster waar we ooit gegeten hebben.

Culinaire tripjes

Wat zijn dit soort korte culinaire golftripjes toch heerlijk en wat hebben we er bij Pin High een lol in om dit soort locaties te ontdekken en andere golfers mee te laten genieten. Op de site vallen ze onder de noemer ‘culinair’. Toprestaurants met kamers zijn het eigenlijk, al dan niet met één of meerdere Michelinsterren. Sommige hotels heel knus en familiair zoals La Grande Cure in de Belgische Ardennen, andere groots en luxueus.

Ik heb echt de leukste baan van Nederland.

Ook zin in zo’n culinaire golfbreak?

Over de auteur

Erik Bakker - Pin High Golftravel

Eric Bakker (57) startte ruim 30 jaar geleden met 2 partners Pin High Golftravel. Het is zijn passie om golfers te verrassen met de leukste hotels en bijzondere banen. Twee keer per jaar zelfs letterlijk als hij als reisleider meegaat met een ‘surprisereis’ naar een tot vertrek onbekende maar heel bijzondere bestemming. Pin High is marktleider op het gebied van golfvakanties in Nederland en Vlaanderen en behoort tot de top 10 van de wereld. Voor GOLF.NL schrijft Eric over reiservaringen en interessante wetenswaardigheden over golftrips.

 

 

 

Lees meer over
Blog Reizen