Ongevraagd Advies

Pauline krijgt tip van twee opdringerige mannen: ‘Stond met mijn mond vol tanden’

Op de golfbaan regent het adviezen. Vaak zit je er helemaal niet op te wachten, maar soms kan die ene tip júíst je spel opkrikken. Pauline (30) en Nienke (30) ontvangen ongevraagd advies van twee opdringerige mannen, die níét bij hen in de flight zitten. “Dit was héél raar.”

Pauline Tettero golft regelmatig met de moeders van haar vriendinnen. “Die willen tenminste!”, legt ze uit. “Mijn beste vriendin wil nooit mee golfen. Daarom golf ik nu met haar moeder. En haar tweede dochter, Nienke, gaat ook vaak met ons mee.”

The Dunes in Zandvoort heeft een goede deal: voor 100 euro mag je acht rondes lopen, weet Pauline: “Het is top; kun je lekker veel spelen voor een goede prijs.” Op een hete zomerdag speelt ze hier 9 holes samen met haar golfvriendin Nienke.

Topdrukte in de baan

Topdrukte in de baan, dus ze staan gedurende de ronde telkens te wachten op de flight voor hen. Tegelijkertijd worden Pauline en Nienke ook dicht op de huid gezeten door de spelers uit de flight áchter hen. Kortom: ze zitten klem. “Als er mensen achter me staan mislukt alles”, zegt Pauline. “Daar raak ik helemaal opgefokt van.”
Welke wildvreemde uit een ándere flight komt nou naar je toe om een tip te geven?!

Met het gevoel alsof ze in een file staan bewegen ze zich langzaam voort over de baan en op hole 8 wachten ze wederom op de afslagplaats. Twee oude, grijsharige mannen met flinke bierbuiken uit de flight achter hen proberen voor de zoveelste keer een praatje aan te knopen. Maar Nienke en Pauline kijken strak voor zich uit, naar de hole die komen gaat. “Dames, wij observeren jullie nu al een tijd", zeggen de opdringerige mannen. "Neem dit van ons aan: schouders laag en ontspannen!”

Nienke en Pauline kijken elkaar met grote verraste ogen aan en kunnen hun lach nog net bedwingen. Pauline: “Ik stond met mijn mond vol tanden. Welke wildvreemde uit een ándere flight komt nou naar je toe om een tip te geven?! Zaten we in dezelfde flight en ziet een medespeler iets herhaaldelijk mis gaan, a la, maar dit was wel héél raar.”

Pauline Tettero portret

Afgepoeierd

Nienke voegt toe: “We hebben ze zo snel mogelijk afgepoeierd en zijn doorgelopen. Maar doordat we het nu steeds als grap tegen elkaar zeggen, passen we het wel toe in onze swing. Het moment van klaarmaken voor een slag draait altijd om ontspanning. Ik dacht dat we daar al wel goed mee bezig waren.” Paulien: “Maar blijkbaar kon het nóg beter. Tja, soms komt toch die hockeyslag er nog even tussendoor en maai je over het gras, haha.”

Heb jij of iemand die je kent, ook ongevraagd advies gekregen? Hielp het je wel of niet? Wij horen graag van je. Mail naar redactie@golf.nl en wij nemen contact met je op.

Golfpaspoort

Naam: Pauline Tettero
Golft sinds: 2003
Handicap: 30
Grootste golffrustratie: “26x in een bunker staan rammen.”
Favoriete club: “M’n P. Kan ik ver mee slaan, maar ook korte afstanden.”
Waarom golf? “Lekker twee uur buiten bezig zijn. In plaats van alleen wandelen. Ik zie het ook eigenlijk meer als een mentaal spelletje dan fysiek.”

Lees meer over
Blog Golftips