Beeld: Ronald Speijer
Culinair

Als je je ergens welkom voelt, is het wel bij Golfcenter Seve

Beeld: Ronald Speijer
Het restaurant is het kloppend hart van Golfcenter Seve en minimaal even belangrijk als de baan en drivingrange. Niet zo gek dus dat golfers en vooral ook niet-golfers zich er welkom voelen. Maaike Reuvers kan het alleen maar beamen.

‘Members only’, staat op de deur van sommige golfclubs. ‘Exclusief’, staat er op de website van andere. Het is niet de bedoeling dat je daar als buitenstaander komt lunchen of een kopje koffie komt drinken. Laat staan dat je er een hele dag komt flexwerken. Toch bestaan er ook clubs die daar juist heel erg voor open staan. Seve in Rotterdam is zo’n club die toegankelijk is voor iedereen.

Gezellig en toegankelijk

Werkplekken bij Seve - golfclub Rotterdam
Beeld: Ronald Speijer
Ik word heel hartelijk ontvangen als ik in het restaurant van Seve binnenkom. Restaurantmanager Jeroen Dries is er nog niet, maar ik krijg alvast een cappuccino aangeboden van de vriendelijke man achter de bar. Als Jeroen even later binnenkomt, verontschuldigt hij zich dat hij vijf minuten te laat is, al had ik geen seconde het idee dat het vervelend is om hier te wachten. De sfeer is heel aangenaam en warm. Alsof ik in een grand café in de stad zit. Die sfeer wil Seve ook graag uitstralen, vertelt Jeroen me. Het restaurant is een plek waar iedereen welkom is. Of je nu voor of na het golfen een hapje komt eten, als voorbijganger een kopje koffie wilt drinken of als digital nomad een dagje wilt komen flexwerken. Iedereen is welkom, net als in iedere andere horecagelegenheid.

Hoog gewaardeerd

Dat niet alleen ik die gastvrijheid van Seve zo ervaar, maar ook andere ‘foodies’ blijkt wel uit het feit dat culinair journalist Karin Kuijpers in haar rubriek ‘De Gouden Pollepel’ in het AD Seve onlangs onderscheidde met een dikke vette 8. Op het gebied van gastvrijheid scoort het restaurant volgens Kuijpers zelfs een 8,5.

Beeld: Ronald Speijer
Beeld: Ronald Speijer

Spaanse keuken in Rotterdamse club

Horecamanager Jeroen Dries van Seve - golfclub Rotterdam
 

Seve bestaat al ruim 30 jaar. In 2013 werd het restaurant overgenomen door Robin Bravenboer. Uitgaanspubliek kent die naam misschien als de oud-eigenaar van de zeer succesvolle horecagelegenheden Baja Beachclub (Rotterdam) en Crazy Pianos (Scheveningen). Ook runt Bravenboer diverse restaurants in Barcelona. Zijn liefde voor de Mediterrane keuken heeft hij meegenomen naar het restaurant van Seve, al was dat voor veel gasten in het begin wel even wennen.

Er komen nu mensen van heinde en verre om bij ons te eten

Jeroen (op de foto rechtsboven): “Toen wij hier in 2013 begonnen, kenden veel gasten die Spaanse keuken nog niet. We waren de eerste in Nederland met een Josper houtskooloven. We waren een van de eerste met shared dining gerechten op de kaart. Die rokerige, typisch Spaanse smaak van de gerechten en het delen van verschillende gerechtjes was voor veel mensen echt nog nieuw. Gelukkig is dat tegenwoordig helemaal geïntegreerd in de horeca en komen mensen nu van heinde en verre om bij ons te eten.”

Menukaart Seve - golfclub Rotterdam

Sport en horeca

Bravenboer wil de golfsport toegankelijk maken door middel van de horeca. Samen eten en drinken verbindt, zo leerde de horeca-expert in zijn diverse zaken. Die verbinding probeert hij – succesvol – door te vertalen in de sportwereld. Hij is niet alleen de eigenaar van het restaurant van Seve, maar sinds kort ook van het restaurant van een manage in Rotterdam. Ook daar wil hij sport en horeca combineren. De mooiste combinatie die er is, als je het mij vraagt!

Gerecht Seve - golfclub Rotterdam

Over Seve

Golfcenter Seve is de grootste trainingsaccommodatie van Nederland en telt zo’n 5.500 leden. De club is vernoemd naar de Spaanse topgolfer Severiano Ballesteros, die in de jaren ’70 en ’80 de beste speler ter wereld was. Wegens zijn charme en populariteit werd hij door het publiek vaak Seve genoemd. De club is gelegen in het Noorden van de stad, direct naast het Franciscus Gasthuis. Op het terrein kun je gratis parkeren – uniek voor een vereniging zo dicht bij het stadscentrum.
Beeld: Ronald Speijer
Beeld: Ronald Speijer

Over de auteur

Maaike de Reuver (33) richtte op 20-jarige leeftijd het innovatieve cateringconcept We Canteen op en werd daarmee al op jonge leeftijd uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen in de Nederlandse cateringsector. Tegenwoordig is zij hoofdredacteur en trendwatcher bij Food Inspiration, een inspiratieplatform en trendbureau op het gebied van eten en drinken. Voor GOLF.NL schrijft ze over de unieke eigenschappen, gastvrije medewerkers en bijzondere gerechten van golfrestaurants.

Maaike de Reuver culinair

Foto: Annelien Nijland

Lees meer over
Culinair