Beeld: Golfsupport.nl
Tips

Wijze lessen van ex-tourpro's voor iedere golfer

Beeld: Golfsupport.nl
Hoe kijken topgolfers Taco Remkes en Reinier Saxton terug op hun golfcarrière? Wat kunnen nieuwe talenten en gewone amateurs leren van de ervaringen van de twee potentiële toppers die in hun eigen ogen niet zijn geslaagd?

Als het gaat om topsport - en dus ook om topgolf - komt die ene vraag altijd terug: wat is er nodig voor een lange en glansrijke carrière, oftewel slagen als topgolfer? Een kort antwoord op die vraag bestaat niet, al is er volgens Taco Remkes (36) en Reinier Saxton (33), allebei ex-tourspelers die het ondanks hun talent niet hebben gehaald (en daar heel openhartig over zijn), een ingrediënt dat in ieder geval niet mag ontbreken: mentaliteit.

"Uiteindelijk moet je het echt willen, voor een hele lange tijd en daar naar handelen", zegt Remkes over de bereidheid om hard te werken en er alles voor te laten. "Iedereen kan het een weekje volhouden, of misschien twee, of een maand, maar als je een carrière wilt hebben als succesvolle golfer of golfster, dan moet je gewoon jarenlang hetzelfde blijven doen. En op het moment dat je er bent, dan nog steeds", aldus Remkes over hoe moeilijk het is om een vaste waarde te worden op de Tour.

Heel goed golfen is iets anders dan 15 jaar op de Tour spelen

Saxton, die in 2008 het Brits Amateur won door Tommy Fleetwood in de finale verslaan, denkt daar hetzelfde over: 'Het gaat erom hoe graag je het wilt. Heel goed golfen is iets anders dan 15 jaar lang op de Tour te blijven, de top 50 van de wereld halen. Je moet veel opzij zetten. Want als jij het niet doet, zijn er 50 of 100 anderen die het wel doen. En dan wordt je voorbij gestreefd", zegt Saxton.

Er is volgens Remkes en Saxton voldoende talent in Nederland. Soms ontbreekt het wel aan realisme bij de jonge golfers die de twee in hun rol als Coach (Remkes) en Player Developer (Saxton) begeleiden. "Als je op je eigen homecourse niet gewoon structureel 67 of lager kan maken, waarom verwacht je het dan wel te kunnen op een tourbaan die veel moeilijker geprepareerd is?", vraagt Remkes zich af. 

Tips van Taco en Reinier?

Remkes en Saxton geven ook een aantal tips voor luisteraars die hun spel willen verbeteren. Luister nu aflevering 15 van Podje Golf, de Podcast van GOLF.NL, voor het volledige interview met de twee ex-tourspelers. Daarnaast bellen Gerard en Sietse even met Ronald de Boer en is er weer een prijsvraag voor een doosje golfballen!

Lees meer over
Instructie Golftips