Beter golfen

Meer fairways raken begint bij opteeën: kijk waar het gevaar is

Met goed course management gaat je handicap vrijwel zeker naar beneden. En dat begint al heel simpel bij het opteeën. Met deze tip ga je waarschijnlijk meer fairways raken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Om de meeste kans te hebben op een goed resultaat is het belangrijk om de bal van het gevaar af te spelen. Titleist-professional Jason Baile speelt een hole met water aan de linkerkant. Hij besluit daarom om zijn bal links op de afslagplaats op te teeën. Op deze manier kun je makkelijker oplijnen naar de rechterkant van de hole en een draw slaan. Bovendien is zijn rug als rechtshandige golfer naar het water toegedraaid, waardoor hij het gevaar niet ziet.

Als er out of bounds, water of bosjes aan de rechterkant van de hole is, doe je het tegenovergestelde. Door rechts op te teeën en links op te lijnen, zet je op voor een balvlucht van links naar rechts.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Helaas betekent goed course management niet altijd een goed resultaat. Mocht je bal toch in een hindernis slaan dan kun je in ieder geval niet zeggen dat je niet nagedacht hebt over hoe je de hole wilde spelen.

Lees meer over
Golftips