Beter golfen

Haal meer lengte uit je driver door kracht uit de grond te halen

Verder slaan is iets wat iedere golfer wel zou willen. Je kunt harder gaan trainen in de gym of speedsticks gebruiken, maar Padraig Harrington laat zien dat het ook gewoon kan door anders te bewegen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Je kunt veel kracht uit de grond halen door op de goede manier door de bal te bewegen. Dit doe je door je voorste voet (linkerbeen voor rechtshandige golfers en rechterbeen voor linkshandigen) hard in de grond te duwen. De timing in de downswing is vervolgens cruciaal om op de juiste manier snelheid toe te voegen aan je swing.

Linkerbeen doordraaien naar doel

Harrington laat zien dat hij zijn benen al voor het inzetten van zijn take-away in beweging brengt. Omdat hij door impact veel kracht op zijn linkerbeen heeft en vervolgens naar het doel draait, draait zijn linkerbeen helemaal door naar het doel. In onderstaande video is duidelijk te zien dat de Ier door zijn beenkracht veel snelheid creëert.

Probeer dit eerst een aantal keer zonder bal om te voelen hoe je kracht uit de grond haalt. Daarna kun je het rustig opbouwen richting de driver.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golftips