Beter golfen

Moeite met chippen? Op deze manier kan het eigenlijk niet fout gaan

We hebben het al heel vaak geschreven, met goed chippen kun je veel slagen winnen. Dit is een manier waarop het bijna niet mis kan gaan rond de green.

Mark Crossfield is een Engelse golfleraar die heel actief is op social media waar hij met een lekker vet accent allerlei tips geeft. In de onderstaande video in een bericht op X, laat Crossfield een leerling een manier van chippen zien die heel simpel en eenvoudig is. Hij heeft een ijzer-8 in de handen die hij wat meer rechtop zet zodat de hiel van de club iets van de grond komt. Voordeel daarvan is dat de club bijna niet kan blijven steken in het gras. Deze chip speelt Crossfield met een putt-grip en een putt-beweging. Het risico op slecht contact is op deze manier heel erg klein. 

Hoogte

Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij vermelden dat deze chiptechniek alleen goed werkt als de bal vrij dicht bij de green ligt en er niet veel hoogte gemaakt hoeft te worden. Maar het bekijken van de video en het aanleren van deze techniek is hoe dan ook heel erg de moeite waard, want je zult in de baan regelmatig geconfronteerd worden met zo'n slag waarbij het gebruik van de putter niet echt een optie is vanwege iets te hoog gras rond de green. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golftips