Instructie

Beter bewegen: train je onderrug

Je gaat beter golfen als je goed beweegt bij het maken van een swing. Daar is niet veel tegenin te brengen. In een serie van drie video’s laat Emiel van Zeventer, fysiotrainer en fysieke coach bij de NGF, zien hoe je thuis kunt werken aan souplesse én indirect ook een betere swing.

In deze aflevering van Golf & Fitness laat fysiocoach Emiel oefeningen voor een betere en stabielere onderrug (lage rug) zien. Met een aantal mobiliteits- en coördinatie-oefeningen kun je jouw lichaam zonder al te veel hulpmiddelen trainen voor een optimale prestatie op de golfbaan. In een eerdere video belichtte Emiel de heupen en gaf daarvoor ook een aantal oefeningen dat prima in huis is te doen. In een volgende video komt de hoge rug (bovenrug) aan de beurt.
Deze oefeningen zijn natuurlijk niet alleen geschikt om je golfprestaties te verbeteren, maar helpen je sowieso om je lichaam fit en soepel te houden.

Emiel van Zeventer is fitness instructeur, fysiotherapeut & personal trainer. Daarnaast is hij ook als fysieke coach actief bij selectieteams van de Nederlandse Golf Federatie. 
synrgysports.nl