Instructie

Beter bewegen: flexibele en sterke bovenrug

Je gaat beter golfen als je goed beweegt bij het maken van een swing. Daar is niet veel tegenin te brengen. In een serie van drie video’s laat Emiel van Zeventer, fysiotrainer en fysieke coach bij de NGF, zien hoe je thuis kunt werken aan souplesse én indirect ook een betere swing. In deze aflevering gaat hij aan de slag met de bovenrug.

In deze aflevering van Golf & Fitness gaat Emiel aan de slag met de bovenrug, die een belangrijk rol speelt in de backswing. Hij laat GOLF.NL een aantal oefeningen zien zodat je de mobiliteit en flexibiliteit in je bovenrug kunt verbeteren. Met deze mobiliteits- en coördinatie-oefeningen kun je jouw lichaam zonder al te veel hulpmiddelen trainen voor een optimale prestatie op de golfbaan. In de twee andere video's worden de heupen en de onderrug behandeld (zie onder).
Deze oefeningen zijn natuurlijk niet alleen geschikt om je golfprestaties te verbeteren, maar helpen je sowieso om je lichaam fit en soepel te houden.

Emiel van Zeventer is fitness instructeur, fysiotherapeut & personal trainer. Daarnaast is hij ook als fysieke coach actief bij selectieteams van de Nederlandse Golf Federatie.
synrgysports.nl