Instructie

Word een koning(in) rond de greens met de par-2-test

Hoe goed is jouw korte spel? De par-2 test is een perfecte oefening om dat te meten. En minstens zo belangrijk: het gaat je heel erg ook helpen om nóg beter te worden rond de greens!

Dewi-Claire Schreefel is toernooiwinnares op de Ladies European Tour en NGF-coach van de Oranje Dames. De par-2-test heeft Dewi zelf heel vaak gedaan toen ze nog als pro actief was op de LET en de LPGA. Voor de Nederlandse toptalenten die ze nu begeleidt, maar ook voor iedere amateurgolfer die zijn of haar shortgame wil verbeteren vindt Dewi de par-2-test een superoefening.

 

Wereldtopper

 

Hoe werkt het? Kies negen korte slagen rond de green, chips en ook bunkerslagen. Kies drie relatief makkelijke, drie medium en drie moeilijke plekken. De par-2-test is een performance test dus krijg je met iedere bal slechts één kans. Noteer bij iedere slag je score, alle ballen moet je uitholen dus het is ook een goede oefening voor het putten. Ideaal gezien heb je negen keer twee slagen nodig om uit te holen, of als je een chip in één keer in de hole slaat zelfs nog minder. Maar dan ben je een natuurlijk wel een absolute wereldtopper.

 

Noteer voor de negen holes niet alleen je score, maar ook wat voor soort chip het was, hoe het contact was, de vlucht en op hoeveel meter van de hole de bal eindigde. Zo krijg je een heel goed beeld welke slagen goed gaan en welke nog beter moeten. Belangrijk: speel alle slagen zoals je dat in de baan ook zou doen, dus met je normale pre-shot routine.

 

Vrienden

 

Met de par-2-test wordt het korte spel trainen uitdagend en vooral heel erg leuk want je kunt het alleen doen maar ook met een groepje vrienden. Bekijk de video bovenaan en zie hoeveel slagen Dewi nodig heeft voor haar negen holes!

Lees meer over
Instructie Golftips