Instructie

Goed uit de bunker met Anne van Dam: loft, loft, loft!

Anne van Dam is een van de beste Nederlandse golfsters. Zij speelt toernooien op de Ladies European Tour en zo nu en dan op de LPGA Tour. Voor GOLF.NL deelt ze haar beste tips. Deze editie: goed uit de bunker!

Voor veel clubgolfers blijft het lastig de bal uit een bunker veilig op de green te krijgen. Bij amateurs is een veelgemaakte fout te weinig loft op de club als de bal het zand raakt. Van Dam laat in bovenstaande video zien hoe je heel handig kunt checken of de loft goed op de club blijft.

Clubblad controleren

Als je de beginstand inneemt en naar beneden kijkt, kijk je recht in het clubblad. Maak je backswing en draai vervolgens je hoofd om de positie van het clubblad te controleren. Als de loft mooi op de club is gebleven, kijk je nog steeds recht in het clubblad. Tijdens de hele bunkerslag wil je de loft op de club houden, dus ook voorbij de bal. Probeer bij het oefenen te voelen wat je moet doen met je handen om de loft op de club te houden.

Als dat eenmaal lukt is het een kwestie van lekker veel snelheid maken in het zand en de ballen vliegen heel makkelijk uit de bunker veilig op de green. En misschien wel heel dicht bij de vlag.