Instructie

Wil je zien: de beste bunkerles ooit

Slagen uit de bunker heel erg moeilijk? Niet als je de juiste techniek weet. Tourprofessional Daan Huizing laat zien hoe ook jij voortaan altijd goed uit het zand komt.

Volgens de pro’s zijn slagen uit de bunker helemaal niet moeilijk. Toch vrezen bijna alle amateurs het zand. De bal op de green krijgen is al heel erg lastig, laat staan de bal dicht bij de hole laten stoppen. Volgens Daan Huizing, kijkend naar de statistieken een van de betere bunkerspelers op de DP World Tour, komt dat vooral omdat amateurs de juiste techniek niet weten voor de slagen uit het zand. 

Energie in het clubblad

 

In bovenstaande video laat Huizing zien wat je niet en vooral wél moet doen in de bunker. Hoe kan het ontwerp van de sandwedge of lobwedge je helpen bij slagen in het zand? Wat is de goede balpositie? Waarom is het zo belangrijk dat de shaft niet voorbij de bal is in de set-up? En wat moet je doen om net als Daan alle energie in het clubblad te krijgen zodat het zand de bal mooi hoog uit de bunker tilt? De Nederlandse tourpro legt het allemaal heel duidelijk uit. Dus bekijk de video en stap bij je volgende rondje vol vertrouwen de bunker in. 

Lees meer over
Instructie Golftips