Instructie

Hoger en (veel) verder slaan met de driver? Doe deze drill van Johannes Veerman

De bal met de driver verder slaan, wie wil dat niet? Johannes Veerman, winnaar op de DP World Tour, heeft een perfecte drill voor meer succes met de langste club in de tas.

Johannes Veerman heeft de Nederlandse en de Amerikaanse nationaliteit. Zijn moeder komt uit Indonesië, zijn vader is Nederlander. Veerman, die één toernooi heeft gewonnen op de DP World Tour, het Czech Masters in 2022, staat momenteel keurig dertigste in de Race to Dubai.

Tijdens het KLM Open op The International liet Veerman speciaal voor GOLF.NL een drill zien die hij vaak gebruikt als hij traint met de driver. In plaats van neerwaarts op de bal inkomen met een swingbaan sterk van buiten naar binnen (over de top, het recept voor een slice), helpt zijn oefening om de bal in de opzwaai en van binnen te raken. Met als resultaat een mooie hoge balvlucht van rechts naar links. 

Hoger én verder

Johannes koos er voor zijn uitleg niet in het Nederlands te doen, maar ook in het Engels zal het voor iedere golfer duidelijk zijn wat hij bedoelt. Bekijk de video hierboven en de drill van Johannes zal jou ongetwijfeld ook helpen de bal met de driver hoger én verder te slaan.

Lees meer over
Instructie Golftips