Instructie

Drivertips: de keypunten voor Anne

Anne van Dam staat bekend als een enorme longhitter. Wil je weten hoe zij haar drives slaat?

In bovenstaande video legt Anne van Dam uit wat ze doet om de bal 275 meter ver te slaan. Die afstand zit er voor veel golfers misschien niet in, maar extra meters van de tee wel!

Anne van Dam leerde als kind vooral zo hard mogelijk te slaan. "Daardoor sloeg ik de bal vaak scheef, maar ik leerde wel heel veel clubheadspeed te ontwikkelen en daar pluk ik nu de vruchten van." De beste golfster van Nederland raadt jonge golfers dan ook aan vooral lekker hard te slaan. De bal rechter en vaker op de fairway krijgen komt later wel, zo is het bij Van Dam ook gegaan. "Ik sla nu vaak maar op tachtig procent van mijn vermogen, dan heb ik controle en nog steeds meer dan genoeg afstand." 

Gemiddeld gaan de drives van Anne tussen de 250 en 260 meter. "Als ik 'm echt doortrek bijvoorbeeld omdat ik een par-5 in twee wil halen kom ik tot 275 meter." Jaloersmakende afstanden, ook voor de meeste mannen. In het bovenstaande filmpje vertelt Anne wat belangrijk is om verre – én rechte – drives te slaan en wat jij daar van kunt leren.

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd via het nieuwe starttijden platform GOLFGO.

Boek hier je starttijd