Top 5 putt instructievideo's

Putten
De snelste manier om beter te scoren? Meer putts holen. Bekijk de GOLF.NL Top 5 putting instructie-video’s en je wordt gegarandeerd een betere putter!

VIDEO 1: 

Alles begint bij een goede grip!

Hoe goed je de techniek ook beheerst, als je grip niet in orde is, wordt het heel moeilijk om een goede putter te worden. Bij de juiste grip plaats je de putter in de levenslijn van je handen. Hoe je dat doet? Bekijk de video:


 VIDEO 2: 

Clubblad recht houden 

Het clubblad recht houden is essentieel, zeker bij de kortere putts. Een perfecte oefening daarvoor is het duwen van de bal in de hole.  Bekijk de video:


VIDEO 3: 

Controleer de snelheid

Je wilt putts natuurlijk holen, maar belangrijk is ook dat je geen lange putt overhoudt als je mist. Daarom is het zo belangrijk dat je bij het putten niet alleen de richting traint maar ook de snelheid. Bekijk de video:


VIDEO 4: 

Korter grippen & Gebruik een pokerfiche

Voor goed chippen is zuiver balcontact essentieel. Raak je de grond voor de bal of top je de chipslagen vaak? Deze simpele drill met een pokerfiche maakt je gegarandeerd een betere chipper. Bekijk de video:

Bron: GOLF.NL

VIDEO 5: 

Alles begint bij een goede grip

Helaas zijn greens zelden vlak en dus hebben putts heel vaak break. Dan gaat het erom de perfecte combinatie te vinden tussen de lijn waarop je de bal laat vertrekken en de snelheid die je meegeeft. Hoe je dat doet? Bekijk de video: 


Kortom: voor goed putten is dit essentieel:

  1. De grip is heel bepalend
  2. Het clubbald: De voeten een clubbladbreedte uit elkaar.
  3. Draai (voor rechtshandige golfers) de linkervoet wat meer naar het doel.
  4. Balpositie is onder het borstbeen, bijna ter hoogte van de linkerhak.
  5. Gewicht is wat meer op de voorste voet.
  6. De handen zijn boven of iets voor de bal.

Veel voorkomende fouten:

  1. Te veel beweging met het lichaam.
  2. Opkijken 


Meer video's in deze categorie